Societat

SOCIETAT

Joan Delort: “Vam tenir sort a l’incendi de Portbou i Colera”

En la seva compareixença al Parlament, el director general de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments atribueix a la cautela el fet que no es permetés actuar les ADF

El director general de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments, Joan Delort, ha comparegut aquesta tarda, a petició de l’oposició parlamentària, a la Comissió d’interior del Parlament de Catalunya per valorar i explicar les actuacions a l’incendi de Portbou i Colera del 4 d’agost d’aquest any. Segons paraules del director, que davant la situació d’alt risc que hi havia pel canvi climàtic i la sequera, “només”, sense treure-li importància, van cremar 573 hectàrees i va haver-hi una casa socarrimada, però cap cremada. Delort també ha donat explicacions sobre la polèmica dels ADF, que no van actuar a l’incendi, segons ell, per cautela i que es va decidir que només hi hagués bombers professionals treballant a la zona. Els diputats dels diferents grups també han recriminat que en el que ha estat l’incendi més important a Catalunya no estiguessin operatius una quantitat important de parcs de bombers voluntaris, entre ells el de Portbou, per la vaga que van fer per reclamar millores. Per tot plegat, i segons informa l’ACN, Delort dona per fet que es modificarà el Pla d’Actuació de Grup d’Intervenció (PAGI) que fixa l’àmbit d’actuació.

L’incendi va començar divendres dia 4 d’agost al migdia i va ser estabilitzat dissabte cap a les 22h de la nit, on 4179 habitatges de Colera, Portbou i Llançà van patir talls de llum. En termes generals d’incendis a Catalunya, ha comentat que la campanya ha sigut “exitosa” i que “ha sortit prou bé, però medalles, ni una. Hem tingut sort”, ha reconegut.

A més, els diferents grups parlamentaris han qüestionat i demanat solucions a Delort sobre les reivindicacions i el malestar dels Bombers i TEOC des de fa un temps, segons els sindicats, per la falta de medis i personal. Joan Delort ha reconegut que el sistema s’ha de millorar i que s’està treballant per satisfer les demandes del cos i auxiliars, com ara incloure els TEOC als cos de Bombers i seguir augmentant la borsa de treball de tècnics. En concret, el director general ha assenyalat que el 2021 hi havia 125 persones en contracte fix i actualment ja són 161. A més, hi ha la possibilitat de contractar 23 altres tècnics en campanya d’incendi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Les assignatures pendents

Girona
Societat

“La gent se’m queda mirant fixament”

Badalona
comerç

Més facilitats als xinesos perquè comprin

Barcelona
Vallfogona de ripollès/ Planoles

Porta a porta dels alumnes per fomentar l’estalvi d’aigua

Vallfogona/ Planoles
Olot

La Garrotxa vol aprendre de la mobilitat de Pontevedra

Olot
Administracions

El Suprem obliga el Prat a treure aparcament de la platja

El Prat de Llobregat
societat

Nou pas per a la construcció de l’institut Cal Maiol

barcelona
Bisharo Ali Hussein
Activista dels drets humans feminista

“Els homes volen controlar la sexualitat i el cos de la dona”

Girona

CADERSEM passa a formar part del GRUP E-COORDINA