Societat

Estat espanyol

Interior reforça el nivell d’alerta antiterrorista

El ministeri d’Interior activa “mesures complementàries” dins el nivell 4 sobre 5 de l’amenaça terrorista

L’actual estatus es manté des de l’estiu de 2015

El govern espanyol ha decidit aquest dimarts reforçar les mesures de seguretat després per l’actual risc terrorista, segons ha informat el ministeri d’Interior.

Després d’analitzar la situació de seguretat a l’Estat després de l’escalada de violència al Pròxim Orient i els recents atemptats a França i Bèlgica, la Mesa de Valoració de l’Amenaça Terrorista, presidida pel titular d’Interior, Fernando Grande-Marlaska, ha acordat activar “mesures complementàries” dins l’actual nivell 4 sobre 5 d’alerta antiterrorista.

Aquestes mesures inclouen el reforç dels dispositius de seguretat a determinats punts “sensibles” arreu de l’Estat i l’increment de les mesures antiterroristes per part de les forces i cossos de seguretat. Entre altres disposicions, el reforç preveu activar determinades unitats especials, enfortir els dispositius de protecció, incrementar la vigilància d’infraestructures crítiques, coordinar les mesures de cibervigilància. Totes aquestes mesures s’avaluen periòdicament.

La Secretaria d’Estat de Seguretat transmetrà les mesures a les forces de Seguretat de l’Estat, a les delegacions del govern espanyol i a les conselleries d’Interior o Seguretat autonòmiques disposen de cossos de policia propis perquè els implementin de manera “immediata”.

A la reunió d’avui hi han participat, a més del ministre, hi han participat el secretari d’Estat de Seguretat, Rafael Pérez Ruíz; el director general de Coordinació i Estudis, José Antonio Rodríguez, i representants del Centre d’Intel·ligència contra el Terrorisme i el Crim Organitzat (CITCO), del Centre Nacional d’Intel·ligència (CNI), de la Policia Nacional, la Guàrdia Civil, els Mossos d’Esquadra, l’Ertzaintza, del Centre d’Intel·ligència de les Forces Armades (CIFAS) i del departament de Seguretat Nacional.

L’Estat manté el nivell 4 sobre 5 d’alerta antiterrorista des del juny de 2015, quan es va produir una cadena d’atemptats a França, Tunis, Kuwait i Somàlia. Aquest nivell d’alerta ja contempla mesures estrictes de seguretat i de les capacitats de control i seguiment dels organismes implicats. El nivell 5 es reserva per a situacions d’atemptats imminents a territori de l’Estat i suposa el desplegament de militars a les infraestructures crítiques, nusos de comunicació i llocs de gran acumulació de persones.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Èxit de la caminada per demanar l’alto al foc a Gaza

Barcelona
infraestructures

Territori licita les obres de rehabilitació del pont de Sant Francesc a Manresa

Manresa
medi ambient

Iniciativa per reduir l’impacte en el medi de curses de muntanya

barcelona
tecnologia

Test a dos sistemes de recàrrega de cotxe elèctric

barcelona
religió

Últims dies de l’exposició sobre la ‘Visita Espiritual a la Mare de Déu de Montserrat’ de Torras i Bages

Montserrat
turisme

El turisme actiu i d’esports d’aventura a Lleida vol superar els 800.0000 activitats contractades

llavorsí
ensenyament

La preinscripció a escoles de música de Barcelona, a punt

barcelona
societat

Desactivada l’alerta per inundacions

barcelona

S’entrega la 58a edició dels Premis Literaris

cassà de la selva