Societat

Mesures per combatre “la sensació d’inseguretat” a Portbou

La delegada del Govern a Girona s’ha reunit amb l’alcalde de Portbou per abordar temes relacionats amb la salut i la seguretat

La delegada del Govern a Girona, Laia Cañigueral, s’ha reunit aquest dilluns amb l’alcalde de Portbou, Gael Rodríguez, i el 3r tinent d’alcalde, Francisco Ábalos, per donar resposta a qüestions relacionades amb els àmbits de la salut i la seguretat al municipi.

L’alcalde, Gael Rodríguez, fa temps que reclama més efectius per la seva situació transfronterera. Per denunciar la situació, el mes de setembre van engegar una recollida de firmes i van amenaçar amb talls de carretera i de tren. Tot i que els Mossos d’Esquadra consideren que es tracta d’un municipi segur -els fets delictius s’han reduït gairebé un 10%-, s’ha acordat que duran a terme un pla de xoc per incrementar la presència policial uniformada a la zona de Portbou per mirar de contenir la sensació d’inseguretat de la ciutadania.

Durant la trobada també s’ha parlat d’un projecte a llarg termini per reorganitzar el patrullatge als municipis que es cobreixen.

Pel que fa a salut, a la reunió s’ha explicat que es treballa per donar resposta a tot el territori d’una forma equitativa, malgrat les dificultats per la manca de professionals sanitaris.

Portbou està integrat a l’ABS de Llançà i té 906 habitants inscrits al Registre Central d’Assegurats (73 menors de 14 anys i 833 adults).

Actualment, el dispositiu assistencial del municipi preveu 200 visites de personal d’infermeria a la setmana i 70 de personal mèdic. A banda de Medicina General i Infermeria també hi ha servei de pediatria i infermeria pediàtrica i extraccions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Èxit de la caminada per demanar l’alto al foc a Gaza

Barcelona
infraestructures

Territori licita les obres de rehabilitació del pont de Sant Francesc a Manresa

Manresa
medi ambient

Iniciativa per reduir l’impacte en el medi de curses de muntanya

barcelona
tecnologia

Test a dos sistemes de recàrrega de cotxe elèctric

barcelona
religió

Últims dies de l’exposició sobre la ‘Visita Espiritual a la Mare de Déu de Montserrat’ de Torras i Bages

Montserrat
turisme

El turisme actiu i d’esports d’aventura a Lleida vol superar els 800.0000 activitats contractades

llavorsí
ensenyament

La preinscripció a escoles de música de Barcelona, a punt

barcelona
societat

Desactivada l’alerta per inundacions

barcelona

S’entrega la 58a edició dels Premis Literaris

cassà de la selva