Societat

Gamma extra a Sant Narcís

La diada de la plaça del Vi de Girona veu estrenes amb la tde9fm dels Capgrossos de Mataró, el cinc de vuit dels Marrecs de Salt i el cinc de nou amb folre, carregat, dels Minyons de Terrassa

Girona va viure ahir, diumenge,

la jornada destacada del cap de setmana casteller, amb la diada de Sant Narcís, que va unir a la plaça del Vi gironina els Marrecs de Salt, els Minyons de Terrassa i els Capgrossos de Mataró.

Gran gamma extra

Els Capgrossos de Mataró van sortir exultants de Girona. Els de Mataró van completar en primera ronda el seu sisè tres de nou amb folre de la temporada, executat de forma brillant.

En segona ronda van descarregar el seu tercer quatre de nou amb folre de l’any de la temporada i també se’l van posar a la butxaca de manera magistral.

Un cop tenien els dos bàsics de nou al sac, els de Mataró havien de pensar si feien un pas més amb la gamma extra o es reservaven per a la diada de Tots Sants, dimecres a Vilafranca. Finalment van decidir que a Girona era el moment idoni. En tenien moltes ganes.

Així, en tercera ronda, i tenint en compte que havia estat una diada àgil, van apostar pel seu gran repte: la torre de nou amb folre i manilles, que descarregaven des de Tots Sants del 2018. La construcció va pujar sense ser perfecta, però molt bé fins a la carregada i ben treballada en la descarregada. No els va faltar suar de valent. Però, un cop completada, la plaça del Vi es va enfonsar d’alegria. Anava dedicada a Roser Herreros, la jove castellera dels Capgrossos, i excap de colla, que va morir fa uns dies en un accident de trànsit. Llàgrimes per l’Herre.

5de9f malva carregat

Estrenes també en els Minyons de Terrassa, que van decidir no portar el dos de nou amb folre i manilles a Girona però per començar la diada també van voler donar un cop de puny sobre la taula amb el cinc de nou amb folre, que feia set anys que no descarregaven i sis que no carregaven.

El castell va pujar molt bé però en baixar la canalla, i quan semblava que ja el tenien, l’encaix entre terços i quarts de la part del tres va començar a patir de valent i finalment va cedir, deixant la supercatedral, doncs, en carregada.

En segona ronda els de Terrassa van completar un rapidíssim i paradíssim tres de nou amb folre, el tretzè d’enguany, i que mira clarament cap a un pis més per la seva diada, d’aquí a poc més de 15 dies. I, per acabar, un quatre de nou amb folre també còmode posant la cirereta a la seva segona millor actuació de la temporada fins al moment, en espera del seu paper el 19 de novembre a casa.

5de8 dels Marrecs

Els Marrecs de Salt van obrir la diada i ho van fer amb un gran repte: tornar a descarregar el cinc de vuit després de cinc anys. Amb confiança i molt ben sincronitzat, el castell va completar-se sense problemes aparents mostrant la gran feina que havien fet en l’assaig i provocant l’eufòria dels de Salt.

En segona ronda, però, se’ls va girar una mica la diada. Van voler plantar un castell que enguany havien deixat en carregat i que feia cinc anys que no completaven: la torre de vuit amb folre. Però, finalment, no va poder ser. Després d’un peu desmuntat, la torre va pujar sense bones mides i, quan l’enxaneta era a l’alçada de quarts, van desmuntar-la perquè patia massa. Quan hi van tornar, presentava els mateixos problemes i van tornar a desmuntar-la.

Per asserenar-se van decidir aparcar-la i centrar-se en el tres i quatre de vuit, que van completar sense problemes.

Diada, doncs, la de Sant Narcís, amb estrenes per part de totes les colles i la menció destacada dels Capgrossos, que han recuperat la gamma extra en un moment molt complicat anímicament.

LA XIFRA

1
gamma extra
és el castell que es va veure diumenge a Girona en forma de tde9fm per part dels Capgrossos
Altres actuacions

Dissabte

Sant Cugat del Vallès

Castellers de Vilafranca:

3/9f, 4/9f, t/8f, p/6

Castellers de Sant Cugat:

3/8, 4/8, 7/7

Castellers de Sabadell:

t/7, 4/8, 5/7



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Oposicions per cobrir 9.344 vacants de docent

barcelona
seguretat

Busquen un ganivet perdut a la cuina de Quatre Camins

barcelona
societat

Alerta per inundacions fins demà al matí

barcelona
enogastronomia

Els caves de Guarda Superior, al marge de les mesures extraordinàries per la sequera

Barcelona/TIANA
energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins
societat

El numero 02219, primer premi de la Grossa de Sant Jordi

Barcelona

Flors i Violes de Palafrugell encara el tram final

palafrugell
Guerra a gaza

La pluja no aturarà el ‘Pelegrinatge per l’alto el foc a Gaza’

Barcelona