Societat

Accepten el pacte de 2,5 anys de presó per atacs a una mesquita

Sentencien catorze membres de l’ultradreta per delictes de coaccions, amenaces lleus, lesions i discriminació religiosa, entre altres, pels fets de 2017 i 2018 a Nou Barris de Barcelona

Un total de 14 ultradretans que pertanyien a Democracia Nacional, Somos Catalanes, Legión Urbana, Frente Visigodo i Generación Identidad, han acceptat aquest dijous penes d’entre un any i dos anys i mig de presó per diversos delictes relacionats amb l’assetjament un centre de culte islàmic del carrer Japó del districte de Nou Barris de Barcelona entre el 2017 i el 2018.

Els acusats, segons informa l’ACN, han acceptat els fets a l’Audiència de Barcelona i la fiscalia ha rebaixat les penes inicials, que arribaven fins als deu anys de presó. Per evitar l’ingrés a presó hauran d’indemnitzar el centre islàmic i alguns hauran de seguir un curs sobre diversitat i no discriminació. Els condemnats van manifestar-se diversos cops davant el centre islàmic, van fer-hi pintades i crits ofensius i van bloquejar la porta.

La sentència els condemna pel delicte de coaccions, dos delictes lleus d’amenaces, un delicte lleu de lesions, un de maltractament sense lesions, tot amb l’agreujant de discriminació religiosa i ideològica, a més d’un delicte contra els drets fonamentals. La fiscal els ha rebaixat la petició inicial pels atenuants de dilacions indegudes i reparació del dany, ja que han pagat part de les multes i indemnitzacions, ja que han fet efectius entre 250 i 2.500 euros cadascun, però molts d’ells hauran d’acabar pagant entre 500 i 4.500 euros d’indemnització al centre islàmic, cosa que faran a raó de 50 euros al mes fins a un màxim de 24 mesos.

Altres hauran de pagar un total de 1.000 euros a dos afectats per danys morals, 360 euros de multa, no es podran apropar ni a la mesquita ni a dos dels lesionats durant un màxim de cinc anys i queden inhabilitats durant quatre anys i mig per a qualsevol professió educativa o de lleure. També se’ls tancaran diversos perfils en xarxes socials des d’on propugnaven el fustigament a la mesquita.

Un quinzè acusat està fugat de la justícia. L’Ajuntament de Barcelona era acusació popular i ha acceptat també l’acord entre fiscalia i defenses.

Segons la sentència de conformitat, entre el març del 2017 i el març del 2018, van fustigar l’oratori islàmic que s’acabava d’obrir al carrer Japó, al barri de la Prosperitat. Cap d’ells vivia al barri, i diversos vivien fora de Barcelona. Acudien a les cassolades convocades per veïns de la zona molts vespres contra el centre de culte i amb megàfons intentaven exaltar el veïnat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

LA CRÒNICA

Les mestres que fan collir pedres

CRÒNICA

Defensors davant la burocràcia

Societat

L’Ajuntament de Badalona estudia ara com reobrir l’alberg municipal

Badalona
Teresa Prados
Portaveu de No esteu soles, en defensa de les víctimes d’agressió sexual

“Les víctimes senten que han provocat l’agressió sexual”

Badalona
Societat

Planten el Dimoni de les Festes de Maig a Badalona

Badalona
equipaments

Enderrocament “d’urgència” i “per seguretat” de l’edifici de l’Escola de Vela

platja d’aro
sequera

Només 17 hm³ per als regants al Baix Ter

LA TALLADA D’EMPORDÀ
urbanisme

Adjudiquen la rehabilitació de les cases del castell d’Amposta

AMPOSTA
GIRONA

Finalitzen les obres de l’enllumenat d’accés als jardins de les Pedreres

GIRONA