Societat

Fins a 2.800 voluntaris per la Llengua a Blanes en 20 anys

El Teatre de Blanes va omplir-se dijous al vespre en la presentació d’una nova edició del ‘Voluntariat per la Llengua’ de Blanes, que ha arribat a la 20a convocatòria i que des dels seus inicis, ha reunit més de 2.800 voluntaris. L’acte estava inclòs en la Campanya ‘21 Dies’ que el passat 16 d’octubre es va iniciar de manera conjunta a Blanes i Lloret.

Totes dues experiències les organitza l’Oficina de Català del Consorci per a la Normalització Lingüística de l’Ajuntament de Blanes. En aquesta nova edició del Voluntariat per la Llengua presentada ahir han estat un total de 72 voluntàries i voluntaris, que s’han distribuït en 36 parelles lingüístiques. L’acte d’ahir el van encapçalar l’alcalde de Blanes, Jordi Hernández, acompanyat de la regidora de l’Oficina de Català, Estefania Romero. Es va encarregar de fer de mestressa de cerimònies la directora del servei, Elisa Sola.

L’alcalde va destacar positivament que durant aquests primers 20 anys de l’experiència s’hagi arribat a una xifra de persones tan elevada, sobretot tenint en compte que la base de la proposta neix en el voluntariat: “L’èxit d’aquesta iniciativa depèn exclusivament de la resposta dels ciutadans, i podem dir amb xifres a la mà que Blanes ha respost de manera magnífica a aquesta crida a favor de la llengua”. Una proposta que ha ajudat molt a adquirir fluïdesa als estudiants de català, però que també ha fet molt per la integració.

L’objectiu del Voluntariat per la Llengua és estendre l’ús del català treballant en un doble vessant: ofereix als aprenents la possibilitat de practicar l’idioma i fa que els voluntaris i voluntàries s’acostumin a mantenir el català amb persones que l’estan aprenent. Això últim és precisament el què potencia la campanya ‘21 Dies’ que el passat 16 d’octubre es va iniciar de manera conjunta a les dues poblacions veïnes de Blanes i Lloret de Mar. Aquesta campanya consisteix en què durant aquestes tres setmanes, 21 dies, les persones que acceptin afrontar aquest repte s’adrecin sempre en català quan hagin d’iniciar una conversa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Les assignatures pendents

Girona
Societat

“La gent se’m queda mirant fixament”

Badalona
comerç

Més facilitats als xinesos perquè comprin

Barcelona
Vallfogona de ripollès/ Planoles

Porta a porta dels alumnes per fomentar l’estalvi d’aigua

Vallfogona/ Planoles
Olot

La Garrotxa vol aprendre de la mobilitat de Pontevedra

Olot
Administracions

El Suprem obliga el Prat a treure aparcament de la platja

El Prat de Llobregat
societat

Nou pas per a la construcció de l’institut Cal Maiol

barcelona
Bisharo Ali Hussein
Activista dels drets humans feminista

“Els homes volen controlar la sexualitat i el cos de la dona”

Girona

CADERSEM passa a formar part del GRUP E-COORDINA