Societat

Prop de 2.500 persones participaran a la cursa solidària de Fontcoberta,

Prop de 2.500 persones participaran a la cursa solidària de Fontcoberta, per recaptar fons per la investigació d’un càncer molt agressiu L’Arriarem l’organitza la família de Marc Riera, que va morir amb només 20 anys, afectat per un sarcoma d’Ewing; la recaptació es destinarà a l’Hospital de Santa Creu i Sant Pau.

El diumenge 12 de novembre Fontcoberta serà l’escenari de l’Arriarem, una cursa-caminada solidària i inclusiva pel Pla de Martís en memòria d’en Marc Riera i Castellà, un jove de 20 anys que va morir el 4 de novembre de l’any passat per un sarcoma d’Ewing. En Salvador, la Marta i la Cristina, pare, mare i germana, acompanyats de la resta de família i un grup d’amics, han sumat forces per fer realitat el desig d’en Marc de recaptar diners per a la investigació d’aquest tipus de càncer.

La crida ha tingut uns resultats espectaculars, fins al punt que s’han hagut de tancar inscripcions en arribar a les 2.357 persones apuntades a la iniciativa. Les inscripcions s’han tancat per poder garantir una bona atenció i les mesures de seguretat necessàries als participants.

En Marc Riera i Castellà era un jove nascut a Melianta. Estudiant de Periodisme a la Universitat de Vic, àrbitre, jugador de waterpolo del Club Natació Banyoles i apassionat del Girona Futbol Club.

El maig de 2021, li van diagnosticar un sarcoma d’Ewing a la columna vertebral. La malaltia el va deixar paraplègic i amb un pronòstic molt negatiu. Divuit mesos després del diagnòstic, en Marc va morir per culpa d’aquest sarcoma, que afecta majoritàriament a joves i adolescents, i té un índex de mortalitat molt elevat. Aquest càncer es desenvolupa al teixit ossi i en les parts toves, i la seva incidència a Catalunya és d’un cas per a cada milió d’habitants l’any.

Tot i haver tancat inscripcions, la família ha mantingut oberts els donatius per la gran demanda que hi continua havent. Tots els diners recollits es destinaran íntegrament a l’Institut de Recerca de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, hospital de referència en sarcomes i que va tractar en Marc durant la seva malaltia.

La cursa-caminada, amb distàncies de 5km i de 10km, començarà a les 9:30h al pavelló de Fontcoberta, i serà apta per a persones amb discapacitats, famílies amb nens, caminaires i corredors. En acabar, s’obsequiarà els participants amb un entrepà de botifarra i se sortejaran els regals aportats pels col·laboradors a la iniciativa. Representants de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau també explicaran la recerca que s’està realitzant.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Oposicions per cobrir 9.344 vacants de docent

barcelona
seguretat

Busquen un ganivet perdut a la cuina de Quatre Camins

barcelona
societat

Alerta per inundacions fins demà al matí

barcelona
enogastronomia

Els caves de Guarda Superior, al marge de les mesures extraordinàries per la sequera

Barcelona/TIANA
energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins
societat

El numero 02219, primer premi de la Grossa de Sant Jordi

Barcelona

Flors i Violes de Palafrugell encara el tram final

palafrugell
Guerra a gaza

La pluja no aturarà el ‘Pelegrinatge per l’alto el foc a Gaza’

Barcelona