Societat

Les estacions d’esquí obren a mig gas i reben 13.000 aficionats

Els propietaris esperen una baixada de les temperatures per activar els canons de neu

Uns 13.000 esquiadors van inaugurar ahir la temporada malgrat que la falta de neu i les altes temperatures han obligat les pistes de les estacions del Pirineu lleidatà i gironí a obrir parcialment les seves instal·lacions. En el cas de Lleida, 7.000 esquiadors van passar per Vaquèira-Beret, Boí-Taüll i Port del Comte, les úniques estacions que han obert algunes de les pistes gràcies als canons de neu artificial. En el cas de Girona, la xifra va arribar a les 6.000 persones: 5.000 a Masella i un miler a l’estació de la Molina.

Tot i les discretes xifres, els responsables de les estacions lleidatanes van fer ahir una valoració positiva de l’afluència, sobretot tenint en compte els gruixos de neu i les pistes obertes. Ara esperen superar aquestes xifres a mesura que avanci el cap de setmana, i podrien ser encara millors si neva o si baixen les temperatures i es poden posar en marxa els canons de neu artificial. Segons expliquen, la manca de neu de l’any passat va reduir dràsticament l’afluència d’esquiadors i enguany “hi ha més ganes de pujar a les pistes”. Algun dels portaveus de les estacions recordava que pel pont de l’any passat no van poder obrir i que enguany, almenys parcialment, ja poden oferir pistes nevades als esquiadors.

Vaquèira-Beret, a la Vall d’Aran, va registrar uns 5.300 clients en el primer dia del pont de la Constitució i espera augmentar la xifra si neva a les cotes altes. A Boí-Taüll, a l’Alta Ribagorça, l’afluència es xifra en unes 1.500 persones i la previsió és de superar els 2.000 esquiadors diaris fins diumenge. Aquesta estació, que ha reforçat la innivació artificial, és la que se situa a més alçada del Pirineu i preveu tenir neu nova a les parts més altes. Finalment, Port del Comte, al Solsonès, una de les més baixes, només té oberta la pista de debutants i va acollir unes 200 persones, bàsicament famílies.

Com a alternativa a la falta de neu, el sector turístic del Pirineu lleidatà ofereix també rutes naturals, visites als conjunts romànics de la Vall d’Aran i Boí i activitats esportives.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

La Champions ja és aquí!

Girona

Les quatre finques on hi ha la llavor de l’agricultura del futur

Pacs del Penedès
SOCIETAT

Amplien a tot Catalunya el voluntariat de suport a la reinserció d’agressors sexuals

BARCELONA
Equipaments

Badalona inverteix 245.000 euros per millorar l’històric edifici del conservatori

Badalona
Sant Jaume de Llierca

Memòria del maqui Joan Platé Vergés

Sant Jaume de Llierca
SERVEIS

Malgrat de Mar s’estrena en la zona verda amb una prova pilot

MALGRAT DE MAR
SERVEIS

Calella pagarà la neteja de grafits en parets i façanes de particulars

CALELLA

L’impost sobre les emissions de CO2 dels vehicles: fiscalitat verda per lluitar contra el canvi climàtic

Portu regala la Champions al Girona

Girona