Societat

Cuida’t com et cuida una poma

La poma t’ajuda a desconnectar, et cuida i t’ajuda a portar hàbits de vida equilibrats

Sabem que portar hàbits de vida equilibrats no sempre és tan fàcil com sembla. Treure temps en el dia a dia és una tasca complicada per als que vivim contra rellotge. No cal que t’ho recordem, però portar una bona alimentació és clau per tenir una vida equilibrada.

Tenim un consell, apunta: accions tan senzilles com menjar una poma al dia ens poden aportar energia extra a la rutina. Una fruita completa, fresca i versàtil que, a més, és fàcil de menjar i transportar.

Si hi ha un aliment perfecte per acompanyar l’esmorzar i el moment afterwork en mode foodie, és una poma. Les seves propietats afavoreixen el funcionament correcte del trànsit intestinal. A més a més, sabies que la poma està formada en un 80%-85% d’aigua? En definitiva, una fruita molt top.

Necessites més raons? T’ajuda a desconnectar, et cuida i t’ajuda a portar hàbits de vida equilibrats.

Com deixar-se cuidar per les pomes?

La poma és una de les fruites més completes i fàcils de menjar i, com més fresca, millor. Que tens el temps just? Tira-li un raig d’aigua i fes-li una bona mossegada. Si ets més cuinetes i t’agrada innovar, la poma és hiperversàtil i es pot menjar de mil maneres: fresqueta en amanida, rostida al forn, amb cremes i purés, en melmelades, bescuits, en suc… No et posis límits!

Idees culinàries amb pomes per a l’època nadalenca

Volem posar-t’ho fàcil per cuidar-te. No et cuidis com et cuides tu, sinó com et cuiden les pomes. Et donem unes quantes idees per lluir-t’hi en època nadalenca i perquè et sentis com un autèntic xef.

Menjar: Tall rodó de gall d’indi amb poma, prunes i nous, o confit d’ànec amb patates i poma.

Sopar: Xai al forn amb pomes, o filet de porc amb salsa de poma.

Postres: Pastís de poma, o magdalenes amb poma.

Les varietats, autèntiques joies per descobrir

Per a gustos, les varietats. I, de pomes, n’hi ha unes quantes: més de 7.000, per ser exactes. La més coneguda és la poma golden, disponible durant tot l’any; es caracteritza pel fet de ser suau, de polpa blanca, cruixent i dolça (i groga). Les que pots gaudir de gener a juny són la varietat Granny Smith, de verd intens, polpa blanquinosa, supercruixent i amb un sabor àcid, ideal per consumir en cru i en pastissos; la varietat fuji, vermellosa, amb carn de color crema, dolça, cruixent, sucosa…, i la poma red delicious, vermella intensa, de polpa blanquinosa i un sabor dolç. L’última d’aquesta llista, però no menys exquisida, disponible d’agost a març/abril, és la royal gala, bicolor, rodona, de polpa blanca, cruixent i dolça.

La campanya No et cuidis com et cuides tu, cuida’t com et cuida una poma, d’Afrucat, posa el focus en les bondats d’aquesta fruita com a complement idoni per cuidar-te per dins.

Dorm, hidrata’t i tingues una vida activa. Consumeix fruites de qualitat europea .

Finançat per la Unió Europea. Les opinions i punts de vista expressats només comprometen el(s) seu(s) autor(s) i no recullen necessàriament els de la Unió Europea ni els del Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació. Ni la Unió Europea ni l’autoritat atorgant no en poden ser considerats responsables.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

La Champions ja és aquí!

Girona

Les quatre finques on hi ha la llavor de l’agricultura del futur

Pacs del Penedès
SOCIETAT

Amplien a tot Catalunya el voluntariat de suport a la reinserció d’agressors sexuals

BARCELONA
Equipaments

Badalona inverteix 245.000 euros per millorar l’històric edifici del conservatori

Badalona
Sant Jaume de Llierca

Memòria del maqui Joan Platé Vergés

Sant Jaume de Llierca
SERVEIS

Malgrat de Mar s’estrena en la zona verda amb una prova pilot

MALGRAT DE MAR
SERVEIS

Calella pagarà la neteja de grafits en parets i façanes de particulars

CALELLA

L’impost sobre les emissions de CO2 dels vehicles: fiscalitat verda per lluitar contra el canvi climàtic

la crònica
La crònica

Jugar no és només cosa de nens