Societat

societat

L’Ajuntament de la Bisbal inicia el pla de xoc de neteja i manteniment del municipi

L’actuació compta amb un pressupost de 416.000 euros i una durada prevista de cinc mesos

L’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà ha iniciat aquest dilluns l’execució del pla de xoc de neteja i manteniment del municipi, que compta amb un pressupost de 416.000 euros i una durada prevista de cinc mesos. L’objectiu és que tant la via com les infraestructures i elements dels carrers municipals estiguin en condicions i que a partir d’aquesta posada a punt només calgui dur a terme un manteniment sistematitzat.

D’aquesta manera, la part principal de les tasques serà la neteja de brutícies de la via, fent servir en alguns casos aigua a pressió no potable com a reforç. També s’aprofitarà per refer panots malmesos, canviar senyals deteriorats i repintar a on calgui. A més, s’afegiran o renovaran bancs i paperetes, i s’integraran miralls per a millorar la visibilitat dels conductors en diferents punts del munnicipi. Per altra banda, també s’actuarà en parcs infantils, camins rurals i enllumenat i es farà una primera fase d’asfaltats a algunes de les vies més malmeses.

Per tal de dur a terme les tasques de manteniment, el consistori ha dividit la ciutat en vuit sectors. En concret, es començarà per l’avinguda President Companys, a la zona sud. Els veïns del sector van rebre la setmana passada un comunicat amb l’explicació dels treballs i es va senyalitzar els carrers on s’actuarà per tal que es retirin els vehicles estacionats i poder fer amb més eficàcia les feines de neteja.

En aquest sentit, segons explica el regidor de Via Pública de l’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà, Xavier Dilmé, “es tracta d’un pla tranversal, ampli i amb el que s’actuarà carrer per carrer. Volem posar la ciutat al dia després d’anys de deixadesa i quan hàgim acabat podrem programar i sistematitzar les feines de manteniment, que és l’objectiu últim que busquem”. Dilmé també ha remarcat que “pretenem que el full de ruta de la neteja sigui conegut per tothom, és a dir, per exemple, que tothom sàpiga quin dia passarà pel seu carrer les màquines d’escombrar o quins dies de la setmana la brigada canvia bombetes foses”. Finalment, el regidor també ha demanat “col·laboració ciutadana a l’hora d’ajudar-nos a mantenir la Bisbal el màxim de neta possible una vegada hàgim fet aquesta actuació. És una feina de tots plegats com a comunitat i estic convençut que tots som copartíceps d’aquest objectiu de millora dels espais que tots compartim i gaudim”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Societat

Planten el Dimoni de les Festes de Maig a Badalona

Badalona
equipaments

Enderrocament “d’urgència” i “per seguretat” de l’edifici de l’Escola de Vela

platja d’aro
sequera

Només 17 hm³ per als regants al Baix Ter

LA TALLADA D’EMPORDÀ
urbanisme

Adjudiquen la rehabilitació de les cases del castell d’Amposta

AMPOSTA
GIRONA

Finalitzen les obres de l’enllumenat d’accés als jardins de les Pedreres

GIRONA
GIRONA

Tallen el pas per sota del viaducte al carrer Pedret per un despreniment

GIRONA
Societat

Mor Tuni Jordana, activista cultural i fundadora de la Gralla de Granollers

solidaritat

Pineda de Mar, Calella i Salou acullen 25 infants ucraïnesos durant tres setmanes

PINEDA DE MAR
patrimoni

El jaciment ibèric de Puig Castellar, declarat Bé Cultural d’Interès Nacional

Santa Coloma de Gramenet