Societat

Tots podem fer màgia per Nadal

Que milers de nens tinguin el regal que han demanat aquest Nadal pot suposar per a ells una gran diferència i per a moltes persones només un petit gest

‘L’Arbre dels Somnis’ de CaixaBank té com a objectiu ajudar més de 29.000 nens i nenes de tot Espanya

Un rellotge rosa amb cors, una caixa de Pinypon, un set de col·lecció de maquillatge de Willy Wonka o una pilota de futbol són només alguns dels milions de regals que demanen els nens i nenes a Nadal. Però aquests regals en concret són especials, com especials són les circumstàncies dels nens que els demanen. Serà l’únic regal que rebin aquest Nadal perquè per a les famílies en situació de vulnerabilitat les prioritats són, evidentment, unes altres.

La Zineb, de vuit anys, demana un rellotge “per no arribar tard”. Diu que mai ha tingut rellotge i que li agradaria que tingués cors. La Miriam, de set, vol una caixa de Pinypon perquè li agraden que els ninots siguin petits, diu que “són molt macos”. A l’Ainhoa, de 12, li agrada maquillar-se i explica que “a vegades tinc atacs d’estrès i això em relaxa i em diverteix”. En el cas de l’Imran, de vuit, la pilota de futbol que demana és per jugar amb els seus amics al seu esport preferit i emular els jugadors dels equips que més els agraden.

Un regal per Nadal pot no considerar-se una necessitat bàsica, però en la infància, sobretot, hi ha moments on les diferències es fan més grans i no tenir un regal pot marcar molt a un nen o una nena. Lluitar contra les desigualtats és una cosa que s’ha de fer en sentit ampli: les greus i que afecten el dia a dia, a més d’aquelles puntuals, en moments concrets, però amb una gran càrrega emocional.

Per això, que la Zineb, la Miriam, l’Ainhoa o l’Imran tinguin el regal que han demanat aquest Nadal pot suposar per a ells una gran diferència i per a moltes persones només un petit gest. Aquesta és la raó de ser de ’L’Arbre dels Somnis’ de CaixaBank, una iniciativa que té com a objectiu ajudar més de 29.000 nens i nenes en situació de vulnerabilitat a Espanya.

Les oficines de la xarxa de CaixaBank disposen de les cartes escrites per nens de fins a 12 anys d’edat amb el regal concret que volen i col·laborar és molt senzill: només és necessari ser client i anar a una oficina de l’entitat, on als interessats se’ls assigna una de les cartes escrites per un nen, en la qual inclourà allò que més desitgi per a aquest Nadal.

Els participants tenen fins al 15 de desembre per portar a la seva oficina el seu regal, que té com a límit un màxim de 50 euros. A partir d’aquesta data, CaixaBank i les més de 370 entitats socials amb les quals col·labora en aquesta iniciativa organitzaran la recollida i repartiment dels regals amb la finalitat de què els nens puguin veure complerta la seva il·lusió en realitat.

La capil·laritat de CaixaBank, amb més de 3.000 oficines de prop de 1.500 municipis que participen en aquesta iniciativa, i la col·laboració d’entitats socials, incloent-hi les seves delegacions, vinculades a la lluita contra la pobresa infantil, així com amb més de 400 empreses és el que permet que ’L’Arbre dels Somnis’ arribi a nens i nenes de tots els racons d’Espanya.

L’edició de 2023 és la sisena per a ’L’Arbre dels Somnis’ i la previsió d’atendre les peticions de més de 29.000 cartes implica superar el rècord de beneficiaris de la iniciativa en la seva història. Des de la primera edició el 2018 de ’L’Arbre dels Somnis’, CaixaBank ha aconseguit amb aquesta campanya ajudar a complir els més de 140.000 desitjos de nens en risc de pobresa i exclusió social.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
societat

Èxit de la pedalada per reclamar el dret dels infants a anar amb bicicleta

barcelona
medi ambient

Recorren durant tres dies l’entorn del riu Gaià per defensar-ne el cabal ecològic

salomó
tradicions

Les titelles prenen Lleida tot el cap de setmana

LLEIDA
trànsit

Una dona mor en un xoc frontal a l’N-II a Lleida

LLEIDA

La Champions ja és aquí!

Girona

Les quatre finques on hi ha la llavor de l’agricultura del futur

Pacs del Penedès
SOCIETAT

Amplien a tot Catalunya el voluntariat de suport a la reinserció d’agressors sexuals

BARCELONA
Equipaments

Badalona inverteix 245.000 euros per millorar l’històric edifici del conservatori

Badalona
Sant Jaume de Llierca

Memòria del maqui Joan Platé Vergés

Sant Jaume de Llierca