Societat

barcelona

L’Ajuntament ha recaptat en tres anys 10,7 milions de les ZBE

L’Ajuntament de Barcelona ha recaptat durant els tres darrers anys més de 10,7 milions d’euros en multes a conductors que accedien a les zones de baixes emissions (ZBE) amb vehicles no autoritzats. Així ho va avançar ahir TV3, arran de la sentència del Tribunal Suprem que anul·la la normativa municipal que ho regula. Veient-ho a venir, el consistori va aprovar al gener una nova normativa i tenia preparat un fons de 31,8 milions per fer-hi front. Segons les dades fetes públiques ahir, entre el setembre del 2020 i el setembre del 2023 s’han imposat un total de 367.787 sancions, és a dir, una mitjana de 327 sancions diàries. L’anul·lació de la normativa anterior, però, no implica que el consistori retorni l’import recaptat. Segons TV3, els serveis jurídics municipals consideren que les multes pagades són expedients ferms i, per tant, no es poden revertir. En canvi, sí que accepten que es revertirien les sancions no fermes, aquelles en què el conductor sancionat ha interposat un recurs i encara està obert.

Més dies per als títols de transport

Els títols de transport adquirits aquest any tindran validesa fins al 29 de febrer del 2024, un mes i mig més que la data prevista, que era el 15 de gener. Segons l’ATM, la decisió s’ha pres com a resposta als canvis que s’estan implementant els darrers dies, com ara l’arribada del nou cartró de la T-mobilitat per a alguns dels títols més utilitzats, com la T-usual i la T-casual, i que al llarg dels propers dies ha de substituir progressivament el bitllet magnètic. L’ATM ha afirmat que la intenció d’aquesta mesura és que els usuaris disposin d’un “temps addicional” i “mitigar les preocupacions i inquietuds” que generava la data que s’havia previst inicialment.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona
La monarquia

Bestiari il·lustrat

GIRONA

Busquen fons de l’Estat per pagar les sentències del personal

girona
La crònica

Els triangles que dibuixaria Maria Antònia Canals

BADALONA

Mig centenar d’usuaris de Can Bofí Vell de Badalona, condemnats a tornar al carrer

BADALONA

Èxit del concert de celebració dels 25 anys de Girona Centre Eix Comercial

girona

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva