Societat

la cimera de dubai

La COP28 s’allarga

Els representants de gairebé 200 països treballen a contrarellotge per intentar salvar la cimera

Hauria d’haver conclòs aquest dimarts al matí, però la falta de consens sobre la declaració final ha fet que es prorrogui el termini

La cimera del clima de Dubai, la COP28, hauria d’haver acabat aquest dimarts al matí, però la falta d’acord sobre la declaració final ha dut a una ampliació del termini reglamentari. Els representants dels gairebé dos-cents països que participen en la COP28 treballen a contrarellotge en la recerca d’un acord que salvi una cimera marcada per múltiples polèmiques.

Quan el president de la cimera, Sultà Ahmed al-Jaber, dels Emirats Àrabs Units, ha volgut tancar la reunió aquest dimarts al matí, els equips negociadors encara no havien arribat a cap consens,

La COP28 ha arribat al seu moment màxim de tensió afectada per l’enrenou provocat per l’esborrany que va provocar l’esborrany presentat dilluns per la presidència de la cimera que va provocar el rebuig de la majoria dels participants per no incloure l’eliminació progressiva de l’ús dels combustibles fòssils i parlar només de reduir-ne l’ús i el seu consum.

Els combustibles fòssils, però no són l’únic punt de fricció. El finançament per assumir la transformació que requereix descarbonitzar l’economia i atenuar els impactes climàtics inevitables és un altre punt calent que està entorpint les aliances entre blocs, segons informen a l’agència Efe fonts de la negociació. Molts països en desenvolupament no estan disposats a acceptar un acord que no garanteixi que les economies industrialitzades –enriquides a partir del model que ara busquen deixar enrere– aportaran el finançament que exigeix aquests canvis en el seu territori.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

enogastronomia

Els millors vins de les terres de Lleida, el 4 de maig a Artesa

Artesa de Segre
infraestructures

Més carrers amb plataforma única tot i el revés judicial de Borrell

barcelona

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona
La monarquia

Bestiari il·lustrat

GIRONA

Busquen fons de l’Estat per pagar les sentències del personal

girona
La crònica

Els triangles que dibuixaria Maria Antònia Canals

BADALONA

Mig centenar d’usuaris de Can Bofí Vell de Badalona, condemnats a tornar al carrer

BADALONA

Èxit del concert de celebració dels 25 anys de Girona Centre Eix Comercial

girona

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona