Societat

religió

La Missa Criolla solidària omple la Sagrada Família

Més de 3.400 persones van poder escoltar la missa interpretada per Pasión Vega i David Bisbal

La solidaritat amb Ucraïna va congregar ahir al vepsre a la Sagrada Família milers de persones, convocades per sor Lucía Caram per celebrar el desè aniversari del pontificat del papa Francesc amb un regal singular: una eucaristia amb David Bisbal i Pasión Vega a ritme de ’Misa Criolla’ per una bona causa.

Una tarda emotiva, amb una cerimònia religiosa molt solemne per recaptar fons per a un hospital de campanya a Ucraïna que vol construir sor Lucía Caram, que va aconseguir emocionar més d’un i que compta amb la benedicció d’un Papa que ha fet de la defensa dels vulnerables el seu signe d’identitat.

L’hospital de campanya és un projecte de la religiosa que ha tingut el suport de l’empresari badaloní Enrique Tomás. Tots dos van convèncer Vega i Bisbal perquè cantessin aquesta missa criolla, que va comptar amb el suport d’onze músics més, sota la direcció de Jacob Sureda, i el Cor del Conservatori del Liceu, liderat per Daniel Mestre.

L’ elenc musical va interpretar durant la celebració solidària els cants de la Missa Criolla, una obra de l’argentí Ariel Ramírez creada el 1964 i dedicada a dues monges que van ajudar amb aliments presoners d’un camp de concentració durant el nazisme.

Els assistents també van poder gaudir de Navidad Nuestra, del mateix compositor, així com d’altres composicions amb la veu de Bisbal i Vega, com Hallelujah, ’Hay que sembrar en Navidad’, ’Gracias a la vida’, ’Nana para un rey’ o ’Solo le pido a Dios’.

La missa va durar més de dues hores, en què els assistents -d’edats i perfils diversos- han mantingut un silenci escrupolós, que ha contribuït a mantenir una atmosfera mística, on la vessant més espiritual de la cerimònia s’ha fos amb missatges d’amor i de pau.

Aquesta missa és una de les moltes iniciatives socials organitzades per la religiosa sor Lucía Caram, de la Fundació del Convent de Santa Clara de Manresa. Caram ha fet del seu compromís amb Ucraïna un signe d’identitat, i ja ha viatjat a aquest país fins a 21 ocasions, i ha aprofitat cada incursió al país en guerra per portar ajuda a la zona en conflicte.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Les assignatures pendents

Girona
Societat

“La gent se’m queda mirant fixament”

Badalona
comerç

Més facilitats als xinesos perquè comprin

Barcelona
Vallfogona de ripollès/ Planoles

Porta a porta dels alumnes per fomentar l’estalvi d’aigua

Vallfogona/ Planoles
Olot

La Garrotxa vol aprendre de la mobilitat de Pontevedra

Olot
Administracions

El Suprem obliga el Prat a treure aparcament de la platja

El Prat de Llobregat
societat

Nou pas per a la construcció de l’institut Cal Maiol

barcelona
Bisharo Ali Hussein
Activista dels drets humans feminista

“Els homes volen controlar la sexualitat i el cos de la dona”

Girona

CADERSEM passa a formar part del GRUP E-COORDINA