Societat

Religió

Jesús Renau, jesuïta, filòsof i teòleg

Va ser provincial de l’orde jesuïta a Catalunya (1995-2001) i director del col·legi Sagrat Cor-Casp de Barcelona (1977-1983)

El jesuïta i filòsof barceloní Jesús Renau i Manén va morir dissabte, a l’edat de 89 anys, segons ha informat la mateixa congregació religiosa. Es va fer molt conegut no només com a religiós, sinó també per la publicació de diversos llibres d’espiritualitat i pregària com per exemple Cada dia (1977).

Nascut a la capital catalana el 1934, als 16 anys ja va entrar al noviciat de la Companyia de Jesús i als 19 anys va fer els vots. Es va llicenciar en filosofia i teologia, i el 1963 va ser ordenat sacerdot. Va ser destinat a la promoció vocacional, a la funció de consiliari de diverses institucions de la Companyia de Barcelona i a l’acompanyament espiritual de persones de totes les edats. Va residir a les comunitats de Barcelona d’Hostafrancs, Sagrat Cor, de la qual va ser superior entre el 1988 i el 1992. També va residir a la comunitat del Bon Pastor i a la Salut Alta de Badalona. Va impulsar diverses iniciatives de caràcter educatiu, social i pastoral. Va exercir de docent al col·legi Sagrat Cor-Casp i en va ser el rector (1977-1983). Del 1995 al 2001 va ocupar el càrrec de superior provincial de la província tarraconense de la Companyia de Jesús, que en aquells moments corresponia a tot el Principat català. Entre altres responsabilitats, també va coordinar la pastoral de jesuïtes de l’Estat, va ser consiliari del Casal Loiola de Barcelona, era col·laborador de Cristianisme i Justícia, i en els darrers anys va ser director espiritual del Seminari Interdiocesà i professor de teologia espiritual de l’Institut Superior de Ciències Religioses de Barcelona (Iscreb).

Al llarg de la seva vida va escriure llibres d’èxit com Cada dia (1977), Meditacions per a una parella (1978), La recuperació de les paraules (1981), La militància cristiana (1983), Una nit (1986), o Senyor, que hi vegi! (1995), entre molts altres.

El comiat va tenir lloc ahir al Centre Borja de Sant Cugat del Vallès, on feia dos anys que residia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Figueres s’aboca a les Fires i Festes de la Santa Creu

FIGUERES

Colau acusa el PSOE d’haver tolerat el ‘lawfare’ que ara pateix

barcelona
SOCIETAT

El barri gironí del Pont Major, un dels ‘Barris amb Futur’ de la Generalitat

girona
societat

Oposicions per cobrir 9.344 vacants de docent

barcelona
seguretat

Busquen un ganivet perdut a la cuina de Quatre Camins

barcelona
societat

Alerta per inundacions fins demà al matí

barcelona
enogastronomia

Els caves de Guarda Superior, al marge de les mesures extraordinàries per la sequera

Barcelona/TIANA
energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins