Societat

SOCIETAT

Els treballadors de la recollida de la brossa de Torredembarra reclamen millores

Els treballadors del servei de recollida d’escombraries de Torredembarra s’han manifestat aquest divendres davant l’Ajuntament per reclamar millores laborals, segons recull l’ACN. Els empleats fan aquest divendres i dissabte dues noves jornades de vaga, després de la que ja van fer el passat 1 de gener. Entre les peticions dels treballadors hi ha que se solucionin els “errors” en les nòmines, s’acabin els excessos d’hores en el calendari laboral anual i s’aturi la persecució sindical que denuncien que rep una companya. També aquest divendres al matí hi ha hagut un acte de conciliació al Tribunal Laboral de Catalunya, a petició de la companyia, que no ha donat fruits i on, segons el comitè de vaga, Prezero ha intentat declarar com a il·legal l’, aturada.

A les portes del consistori torrenc s’hi han reunit una quarantena de persones, entre treballadors, representants sindicals i veïns del municipi. La convocatòria ha anat a càrrec de la CGT, únic sindicat a l’empresa concessionària del servei. El seu delegat de personal, Juan Humanes, ha exposat que exigeixen “a l’Ajuntament que faci complir a l’empresa les condicions dels plecs, i a Prezero que compleixi amb les condicions dels treballadors”.

La vaga d’aquest divendres i dissabte farà que de les vint persones que hi ha en plantilla, tan sols una treballi fent les seves tasques, en compliment dels serveis mínims estipulats pel Departament de Treball, tal com ha concretat Humanes. “Després, si no aconseguim cap acord amb l’empresa, ens reunirem amb el comitè de vaga per veure quines són les pròximes accions a fer”, ha detallat el representant sindical. Així mateix, s’ha mostrat obert a iniciar un diàleg amb Prezero per normalitzar la situació “quan vulguin”. “Per part de l’empresa no tenim constància a dia d’avui que es vulgui entrevistar amb nosaltres”, ha lamentat Humanes.

L’Ajuntament va aprovar d’urgència el contracte de la brossa amb Prezero el febrer del 2023, el qual es prolongarà fins que hi hagi una nova licitació. Des de l’equip de govern de Torredembarra han comentat que estan treballant en la redacció dels plecs de la nova contractació, que es preveu tardi uns mesos a estar enllestida.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Figueres s’aboca a les Fires i Festes de la Santa Creu

FIGUERES

Colau acusa el PSOE d’haver tolerat el ‘lawfare’ que ara pateix

barcelona
SOCIETAT

El barri gironí del Pont Major, un dels ‘Barris amb Futur’ de la Generalitat

girona
societat

Oposicions per cobrir 9.344 vacants de docent

barcelona
seguretat

Busquen un ganivet perdut a la cuina de Quatre Camins

barcelona
societat

Alerta per inundacions fins demà al matí

barcelona
enogastronomia

Els caves de Guarda Superior, al marge de les mesures extraordinàries per la sequera

Barcelona/TIANA
energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins