Societat

L’ESCALA

Cultura dona una subvenció de 175.638 euros per rehabilitar el Mas Vilanera

L’Ajuntament de l’Escala rebrà un subvenció de 175.638 euros del departament de Cultura per a les obres de restauració i consolidació del Mas Vilanera. En una nota de premsa, el consistori explica que va adquirir aquest mas fa un any pel seu valor històric i la seva situació estratègica entre dos parcs naturals. L’objectiu és convertir-lo en un centre d’interpretació del medi natural, entre d’altres. La subvenció, adscrita al programa d’execució d’obres de restauració i consolidació d’immobles de notable valor cultural, permetrà consolidar diverses teulades de l’edifici, que són una de les parts en més mal estat.

Aquesta és una de les sis subvencions atorgades a l’Ajuntament de l’Escala l’últim mes. El consistori també ha rebut de Cultura 17.753 per millorar els accessos de la biblioteca municipal i 15.615 euros per a adequar i estabilitzar el talús que hi ha al costat del Museu de l’Anxova i de la Sal. A més, la Diputació de Girona aportarà 25.950 euros als treballs de rehabilitació dels espais per permetre la visita i ús públic del Clos de Pastor com a museu. Finalment, l’Ajuntament de l’Escala rebrà dos ajuts del programa d’incentius en mobilitat elèctrica (Moves III) per a instal·lar estacions de recàrrega de vehicles elèctric. Una s’instal·larà a la plaça Nova (9.097,99 euros) i l’altra, al carrer Gerani (7.662,57 euros).

Més subvencions

L’Ajuntament de l’Escala començarà a executar aquest any una vintena d’actuacions vinculades al turisme sostenible i finançades amb uns 2,5 milions d’euros provinents del fons europeu Next Generation. El consistori està pendent que es resolgui a una altra convocatòria de subvenció del Next Generation per renovar, mantenir i rehabilitar el patrimoni històric de Sant Martí d’Empúries. El projecte està valorat en 1,7 milions d’euros. També estan pendents de resolució una subvenció de 447.000 euros per a la creació d’un carril bici entre el camí dels Termes i l’estany de Poma i una altra de 217.000 euros per a la millora i optimització d’instal·lacions i espais esportius que fomentin el turisme esportiu sostenible.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

administració

Neix una entitat per difondre la història i la cultura de Roses

roses
Raúl Montilla
Periodista i escriptor

“Emigrar és molt dur, és un joc d’identitat molt bèstia”

Cornellà de Llobregat
SOCIETAT

ADF, 15 entitats i un restaurant a Els Bellots

TERRASSA
educació

Malestar perquè es tanca una línia d’I3 a Rocafonda de Mataró

Mataró
salut

Acord en defensa de l’antic hospital de Mataró

mataró
medi ambient

Badalona analitza la salut de 216 palmeres i 10 estan molt greus

Badalona
Sant Feliu de Pallerols

Sèlvans assaja un nou model d’economia rural a través de la gestió forestal

Sant Feliu de Pallerols
GIRONA

Retiren l’aparcament reservat a la Guàrdia Civil a Emili Grahit

GIRONA
SALUT

Créixer en entorns d’aire contaminat redueix la capacitat d’atenció dels nens

BARCELONA