Societat

Estat Francès

El Consell Constitucional tomba bona part de la llei d’immigració

El Consell Constitucional francès ha anul·lat total o parcialment trenta-cinc dels vuitanta-sis articles de la polèmica llei d’immigració impulsada pel govern del president Emmanuel Macron, aprovada el mes passat per l’Assemblea Nacional amb el suport de la dreta conservadora, els Republicans, i el partit d’ultradreta de Marine Le Pen, Reagrupament Nacional.

La decisió del tribunal constitucional francès afecta sobretot algunes de les mesures més controvertides de la normativa, com el delicte d’estada irregular, l’enduriment de l’accés a les prestacions socials, l’establiment de quotes migratòries anuals i les restriccions al reagrupament familiar o a el dret de sòl en l’adopció de la nacionalitat francesa, entre altres.

El Constitucional francès sí que ha donat per bo un controvertit article pel qual els estrangers extracomunitaris que vulguin obtenir un permís de residència hauran de comprometre’s per escrit a respectar els principis de la República, una cosa que no han de fer els naturals francesos.

Trenta-dos dels articles suspesos són disposicions que havien estat afegides durant el tràmit legislatiu pels Republicans, el vot dels quals era necessari per tirar endavant el text. És per això que el govern ha considerat que la decisió judicial no afecta la seva iniciativa. “El Consell Constitucional ha validat la totalitat del text inicial del govern”, ha afirmat el ministre d’Interior, Gérald Darmanin, autor del projecte de llei. “Mai un text ha previst tants mitjans per expulsar delinqüents i tants requisits per a la integració dels estrangers”, ha afegit, en un missatge a les xarxes socials.

Per contra, el president dels Republicans, Eric Ciotti, ha acusat els membres del Consell Constitucional d’haver “jutjat de manera política i no jurídica”.

En la mateixa línia, el president de Reagrupament Nacional, Jordan Bardella, ha denunciat que els jutges han donat “un cop de força”, amb “el suport del president de la República”, que “anul·la les mesures de fermesa que més suport tenien dels francesos”. “La llei d’immigració ha nascut morta. L’única solució és un referèndum sobre la immigració”, ha sentenciat Bardella.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona
La monarquia

Bestiari il·lustrat

GIRONA

Busquen fons de l’Estat per pagar les sentències del personal

girona
La crònica

Els triangles que dibuixaria Maria Antònia Canals

BADALONA

Mig centenar d’usuaris de Can Bofí Vell de Badalona, condemnats a tornar al carrer

BADALONA

Èxit del concert de celebració dels 25 anys de Girona Centre Eix Comercial

girona

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva