Societat

Tècnics esportius es formen per treballar la salut mental en joves

Un dels objectius ha estat identificar senyals de risc de vulnerabilitat psicològica en els infants i els adolescents que practiquen esport

El museu de la Terrissa de Quart ha aplegat una cinquantena de tècnics esportius en una formació especialitzada per adquirir les eines necessàries per treballar la salut mental entre joves i infants. L’Ajuntament de Quart, el Consell Esportiu del Gironès i l’Àrea de Joventut del Consell Comarcal del Gironès, en el marc del projecte ‘Ocell de foc’ de la Direcció General d’Economia Social i Solidària, han promogut i organitzat una formació per a persones joves entrenadors. Aquest projecte neix gràcies a la iniciativa de l’Ajuntament de Quart, el qual va recollir la demanda de les entitats esportives del municipi de poder dotar al seu personal tècnic de formació en l’àmbit de la salut mental, per tal de disposar d’eines i recursos davant de les possibles problemàtiques entre joves i infants. La formació, a càrrec del psicòleg Pep Marí, va tenir lloc dimecres, on el 59% dels assistents procedien d’altres municipis, tant de Girona, Salt, Sant Gregori o Sant Julià de Ramis, com de Figueres, Lloret, Olot, Tordera i Barcelona. Els assistents representaven entitats esportives tan diverses com del món del bàsquet, futbol sala i base, hoquei, vòlei, patinatge, gimnàstica artística, rítmica i taekwondo, així com representants i tècnics d’ens locals i supramunicipals. Els objectius han estat identificar senyals de risc de vulnerabilitat psicològica en els infants i els adolescents que practiquen esport, proposar als tècnics recursos per promocionar la salut mental dels joves esportistes, i suggerir a les persones tècniques actuacions que faciliten el manteniment de la salut mental dels nostres esportistes. En declaracions de la consellera comarcal i presidenta del Consell Esportiu, Anna Coll, “Només amb el treball en equip i eines tan potents com l’esport, serem capaços de donar els recursos que necessita el nostre jovent per al seu benestar emocional”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Guerra a gaza

La pluja no aturarà el ‘Pelegrinatge per l’alto el foc a Gaza’

Barcelona
enogastronomia

Els millors vins de les terres de Lleida, el 4 de maig a Artesa

Artesa de Segre
infraestructures

Més carrers amb plataforma única tot i el revés judicial de Borrell

barcelona

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona
La monarquia

Bestiari il·lustrat

GIRONA

Busquen fons de l’Estat per pagar les sentències del personal

girona
La crònica

Els triangles que dibuixaria Maria Antònia Canals

BADALONA

Mig centenar d’usuaris de Can Bofí Vell de Badalona, condemnats a tornar al carrer

BADALONA

Èxit del concert de celebració dels 25 anys de Girona Centre Eix Comercial

girona