Societat

Habitatge

Més de 50 pisos públics nous de lloguer a Santa Coloma de Gramenet

Aquesta primavera, els colomencs estrenaran dues promocions d’habitatge públic de lloguer, 54 pisos. Del total, setze s’ubicaran al complex Les Oliveres, que està fent l’Ajuntament, i 38 més en un edifici en construcció a la plaça Alfons Comín, a Fondo, a càrrec de l’Incasòl (Generalitat). Les actuacions s’emmarquen en el pla local d’habitatge (2021) per incrementar el parc públic d’habitatge.

El projecte que lidera l’Ajuntament ha consistit a rehabilitar un edifici municipal en desús. A part dels setze habitatges, tindrà serveis comuns com ara bugaderia i trasters. La rehabilitació ha inclòs els criteris de sostenibilitat i eficiència energètica. No és la primera vegada que l’Ajuntament recupera un espai propi. Ja ho va fer amb l’escola Miguel Hernández, on es van fer 48 habitatges de lloguer per a persones de més de 65 anys. El projecte que tira endavant l’Incasòl es fa en sòl cedit per l’Ajuntament. És obra nova, sostenible i eficient. Té serveis comunitaris i aparcament propi. Les persones interessades en aquestes promocions s’han d’inscriure en el Registre de Sol·licitants d’Habitatge amb Protecció Oficial (HPO). Cal omplir el formulari d’inscripció ( www.registresolicitants.cat ) i demanar cita prèvia a l’Oficina Local d’Habitatge.

Altres iniciatives per augmentar el nombre d’habitatges disponibles han estat la conversió de locals municipals en plantes baixes –una quinzena–, la compra de pisos per la via del tempteig i retracte –uns vint–, i els acords per posar en ús pisos de la Sareb –una setantena–. Fins ara, tot l’habitatge ha estat destinat a la població amb necessitats particulars, com ara els joves. L’alcaldessa, Núria Parlon, assenyala: “La dificultat d’accés a l’habitatge és una problemàtica molt preocupant, amb una situació de mercat tensionat i de preus de lloguer a l’alça. I sobretot per als col·lectius més vulnerables. Seguim en la línia de fomentar la igualtat d’oportunitats per garantir l’accés a habitatges dignes, sostenibles i energèticament eficients.” Per la seva banda, el tinent d’alcaldia responsable d’Urbanisme, Habitatge, i Medi Ambient i Energia, Toni Suárez, valora: “No tenim a penes solars lliures per fer habitatge públic. Però tenim l’opció que ens permet la llei d’habitatge, que és fer-ne en un sòl destinat a equipament si és per a alguns col·lectius concrets.” És el cas de Les Oliveres i, abans, de l’escola Miguel Hernández.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

tecnologia

Test a dos sistemes de recàrrega de cotxe elèctric

barcelona
religió

Últims dies de l’exposició sobre la ‘Visita Espiritual a la Mare de Déu de Montserrat’ de Torras i Bages

Montserrat
turisme

El turisme actiu i d’esports d’aventura a Lleida vol superar els 800.0000 activitats contractades

llavorsí
ensenyament

La preinscripció a escoles de música de Barcelona, a punt

barcelona
societat

Desactivada l’alerta per inundacions

barcelona

S’entrega la 58a edició dels Premis Literaris

cassà de la selva
memòria democràtica

Nou atac al plafó que explica les tortures de Via Laietana 43

barcelona
tradicions

Cent colles pels 600 anys de gegants

baRCELONA

Més ingressos per patologies respiratòries i cardiovasculars per la contaminació

olot