Societat

Societat

Optimisme a les estacions d’esquí a l’equador de la temporada

Ferrocarrils destaca l’alta afluència d’escoles entre setmana i esquiadors

“Està anant relativament bé i som optimistes”, afirma Toni Segarra, el president de Ferrocarrils de la Generalitat a l’equador de la temporada a les pistes d’esquí. Tot i la calor inusual d’aquest gener i la falta de precipitacions es troben en condicions optimes per a la pràctica de l’esport. “Tenim totes les estacions en marxa i funcionant amb percentatges a les pistes d’esquí del 50 o 60% i per tant uns quants quilòmetres per gaudir”, assegura a l’ACN. Responsables de FGC, que gestionen estacions com la de Boí Taüll (Alta Ribagorça), on els darrers 3 anys s’han fet inversions per valor de prop de 8 milions, i apunten que s’ha aconseguit oferir un bon domini esquiable amb una neu de “qualitat” gràcies, entre d’altres coses, a la tecnologia que ha permès produir neu quan ha fet fred. Segarra destaca que l’afluència d’escolars entre setmana i la d’aficionats el cap de setmana. Pel responsable de FGC, és símptoma que l’esquí continua sent un esport important al conjunt del país. Espera que en uns dies hi torni a haver nevades per tal de garantir la continuïtat de la temporada i millorar els dominis. “La gent té ganes de neu, d’esquiar i venir a la muntanya”, hi afegeix.

En el cas de l’estació de Boí i Taüll,el seu director de l’estació, David Ros, recorda que les pistes són el “motor econòmic i dinamitzador” de la comarca i que calia aquesta inversió per renovar moltes instal·lacions que havien quedat obsoletes. Fa més de 30 anys que es van obrir i durant tot aquest temps ha viscut diversos episodis amb problemes econòmics que a vegades han fet perillar la seva continuïtat. Des de fa 3 anys forma part del grup FGC i en aquest temps s’hi ha fet inversions. Ara s’està treballant per renovar el contracte programa de cara al 2026 i s’hi incorporaran aspectes com la diversificació de l’oferta perquè aquesta no estigui només centrada en la neu. L’estació està treballant conjuntament amb l’Ajuntament de la Vall de Boí un projecte d’oferta turística de primavera-estiu que ja va arrencar l’any passat amb una oferta de bicis elèctriques.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Inditex es planteja tancar dues de les quatre botigues que té a Figueres

figueres
medi ambient

Un decret intenta fer més àgil el control de la sobrepoblació de conills, senglars o cabirols

Tàrrega
Infraestructures

Els veïns de Joan Miró exigeixen als partits un compromís per preservar el parc

Barcelona
medi ambient

Tarragona proposa una trentena d’activitats per conscienciar sobre el canvi climàtic

TARRAGONA

L'Ajuntament denuncia l'ocupació per fer-hi un casal de joves del magatzem dels Castellers

SANT CUGAT DEL VALLÈS
GIRONA

Tempesta i calamarsa a la Selva, el Gironès i el Baix Empordà

GIRONA
medi ambient

Denúncia a Fiscalia per la presència d’excavadores a l’Espai Protegit dels Muntanyans, a Torredembarra

Mor un home arran d’una baralla a la Barceloneta

BARCELONA

El Centre de Naixements de l’Hospital de Martorell torna a l’activitat

Martorell