Societat

societat

L’antiga tèxtil CACI de Badalona acollirà el conservatori i l’escola de música

Canvi de plans per l’antiga fàbrica tèxtil de la CACI a Badalona on l’Ajuntament proposa traslladar el conservatori i l’escola de música. Després de postular-se com a seu del Museu del Còmic i, més recentment, com a centre tecnològic de la UPC, l’edifici acollirà l’oferta de formació musical.

El govern del PP assegura a l’agència ACN que ja no es preveuen més girs de guió perquè es tracta d’un projecte exclusivament municipal i que no depèn de l’acord amb cap tercer. L’alcalde, Xavier Garcia Albiol, lamenta que Badalona hagi estat “buscant talent per tot Catalunya” durant els últims disset anys: “Teníem el talent a casa i l’havíem estat ignorant”.

El cost previst és d’entre set i deu milions i les obres podrien començar a principis de 2026. Les instal·lacions actuals del conservatori i l’escola de música, al Centre Cívic Dalt la Vila, estan totalment obsoletes i l’actual govern municipal vol fer “justícia”.

Les obres pel 2025

El primer pas serà convocar un concurs d’idees arquitectònic, abans de l’estiu, per després encarregar el projecte executiu i poder licitar les obres. En l’escenari més “prudent”, Albiol calcula que els treballs podrien començar a finals de 2025 o principis de 2026, amb una inversió semblant a la que hi havia prevista per adaptar l’espai per a la UPC, d’uns vuit milions.

Pel que fa a l’espai, la nau ocupa 5.400 m², amb planta baixa i quatre plantes, que podria acollir entre 25 i 30 aules, un auditori per a 200 persones i una aula d’estudi oberta a la ciutadania. Això, explica Albiol, permetrà augmentar l’oferta dels dos centres des del punt de vista qualitatiu i quantitatiu, amb més alumnes i millors condicions.

Actualment el conservatori i l’escola de música reuneixen uns 800 alumnes, una xifra que podria créixer en un 50% més en la nova ubicació. De fet, ara per ara hi ha llista d’espera per poder matricular-se dels estudis musicals que ofereix la ciutat. “Estarem en condicions de convertir el conservatori en un referent a nivell de Catalunya”, afirma Albiol.

Canvi de plans

Pel que fa a l’acord preexistent amb la UPC, l’alcalde diu que només s’havia signat una declaració d’intencions que no els compromet i que ja s’ha comunicat als responsables de la universitat que el seu projecte no tira endavant. Albiol detalla que no estava d’acord amb fer una inversió per a un tercer quan hi ha instal·lacions municipals que “cauen a trossos”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Les assignatures pendents

Girona
Societat

“La gent se’m queda mirant fixament”

Badalona
comerç

Més facilitats als xinesos perquè comprin

Barcelona
Vallfogona de ripollès/ Planoles

Porta a porta dels alumnes per fomentar l’estalvi d’aigua

Vallfogona/ Planoles
Olot

La Garrotxa vol aprendre de la mobilitat de Pontevedra

Olot
Administracions

El Suprem obliga el Prat a treure aparcament de la platja

El Prat de Llobregat
societat

Nou pas per a la construcció de l’institut Cal Maiol

barcelona
Bisharo Ali Hussein
Activista dels drets humans feminista

“Els homes volen controlar la sexualitat i el cos de la dona”

Girona

CADERSEM passa a formar part del GRUP E-COORDINA