Societat

El sopar de colles obre el Carnaval de Sant Feliu de Guíxols

El Carnaval va començar a Sant Feliu de Guíxols amb el sopar de colles. L’acte, conduït pel periodista Marc Ferri va reunir 1350 persones al Guíxols Arena, rècord absolut, i va tenir moltes novetats, des de la inauguració dels cartells que han concursat per ser Imatge del Carnaval 2024 i posterior cercavila fins al Guíxols Arena, a nombroses sorpreses. Es va fer un reconeixement a l’antiga Junta de l’Associació de Colles, que ara ha esdevingut una nova figura, la Federació de Colles de Carnaval, amb nous integrants. L’antiga presidenta, la Marta Martínez, va rebre també una sorpresa inesperada, amb un regal.

La ’Bomba’

Un dels moments més esperats va ser el traspàs de la ’Bomba’ que presidirà tots els actes del carnaval 2024, i que simbolitza que la colla que l’any passat “governava el carnaval” cedeix el testimoni al nou grup. Va ser traspassada des de la Colla 4 Gats, de l’any passat, als Grillats, d’enguany.També va ser sorpresa, per primera vegada, fer una distinció als  Carrossaires “D’Honor”. La confecció de carrosses implica moltes hores, esforç i dedicació. Enguany es va voler distingir: Pepo, Colla Els Esventats; Manolo i Pere, Colla Golfo’s; Marcelino, Colla Els Frikisn i Quim, Colla Drink Team. Les Padrines del Carnaval, com sempre, van ser conegudes de forma supressiva. Elles no sabien res. Enguany les padrines són Núria Baigorri (Colla Els Megs) i Àngela Pallí (Colla Els Tremendus).L’acte va tancar-se amb parlaments de la presidenta de l’Associació de Festes Marce del Río –que va fer va “fer un rotllo de discurs llarguíssim”– el president de la Federació de Colles, David Montoliu, el regidor responsable del Carnaval, Alexis Cubó i l’alcalde, Carles Motas.Enguay, atès que la Colla que té l’honor d’encapçalar els actes són els Grillats, es pot dir més que mai “Benvinguts al Carnaval Més Grillat de la Costa Brava!”. Hi haurà 4.230 persones desfilant divendres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

equipaments

Enderrocament “d’urgència” i “per seguretat” de l’edifici de l’Escola de Vela

platja d’aro
sequera

Només 17 hm³ per als regants al Baix Ter

LA TALLADA D’EMPORDÀ
urbanisme

Adjudiquen la rehabilitació de les cases del castell d’Amposta

AMPOSTA
GIRONA

Finalitzen les obres de l’enllumenat d’accés als jardins de les Pedreres

GIRONA
GIRONA

Tallen el pas per sota del viaducte al carrer Pedret per un despreniment

GIRONA
Societat

Mor Tuni Jordana, activista cultural i fundadora de la Gralla de Granollers

solidaritat

Pineda de Mar, Calella i Salou acullen 25 infants ucraïnesos durant tres setmanes

PINEDA DE MAR
patrimoni

El jaciment ibèric de Puig Castellar, declarat Bé Cultural d’Interès Nacional

Santa Coloma de Gramenet
infraestructures

L’Estat promet una inversió de 260 milions a l’Eix Pirinenc

LLEIDA