Societat

societat

Montserrat rebutja indemnitzar la primera víctima que va destapar els abusos sexuals

Argumenta que els fets denunciats per Hurtado, que demana 150.000 euros d’indemnització, ja han prescrit

El monestir de Montserrat rebutja ara indemnitzar Miguel Ángel Hurtado, la víctima que va destapar els abusos sexuals a l’abadia i que han acabat implicant tres monjos i una dotzena de víctimes reconegudes. En un escrit de resposta a Hurtado, que reclama una indemnització de 150.000 euros per les seqüeles que ha patit, la defensa argumenta que “els fets que s’atribueixen al difunt germà Andreu Soler mai han estat enjudiciats i, per tant, jurídicament queden emparats per la presumpció d’innocència”. I precisa, com remarca l’escrit que ha estat avançat per El Periódico i TV3, que “el germà Andreu sempre havia negat el fets, que no han tingut un judici i mai s’ha pogut defensar”. I afegeix que en conseqüència, “no es pot atribuir culpa o negligència a l’actuació dels demandats per uns actes d’un tercer, no enjudiciats per tant prescrits penalment i civil”.

Segons el mateix escrit, Hurtado hauria patit els abusos entre 1998 i 1999, però no hi ha cap denúncia ni querella al respecte. Ara demana una indemnització als qui van ser responsables de l’abadia, Josep Maria Soler i Sebastià Bardolet, per “suposadament haver ocultat uns fets, sobre els quals no existeix declaració prèvia de responsabilitat penal”.

A més, afegeix que “les actuacions que se’ls hi pretén atribuir no poden qualificar-se d’ocultació i, en el seu cas, també haurien prescrit per haver transcorregut en excés el termini d’un any”. En concret, remarca que Montserrat va “complir amb discreció, que no ocultació, les peticions que li havia fet per carta Hurtado”. Alhora, la defensa de Montserrat al·lega que l’informe que aporta Hurtado emès per un psiquiatra “presenta la imatge d’una persona que no es correspon a la realitat”. “Resulta incomprensible que la diagnosi de l’informe es basi únicament en els abusos soferts”, apunta l’escrit, que fa referència també a la situació personal d’Hurtado en descobrir la seva homosexualitat no acceptada des de que tenia 13 anys, la tensa situació familiar que es va acabar desencadenant amb el divorci dels pares i posterior defunció del pare i l’enuig que va patir quan va saber que Andreu mai respondria pels seus actes. És més, considera la quantitat reclamada “improcedent, desproporcionada i exorbitant, sense empara probatòria que la pugui justificar”. Hurtado constata que amb aquest escrit, l’abadia se’n desdiu i “desautoritza” la comissió de transparència que va concloure que hi va haver 12 víctimes d’abusos sexuals en 30 anys a Montserrat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Recerca pilot de la URV per detectar a Tarragona el sensellarisme ocult

TARRAGONA
Estats Units

Mor el pacient que va rebre un ronyó de porc modificat genèticament

Barcelona
SANT FELIU DE GUÍXOLS

Nova edició de Guíxols Flors amb molta participació

SANT FELIU DE GUÍXOLS
GIRONA

Els castells, protagonistes del primer diumenge de Temps de Flors

GIRONA
SERVEIS

Balaguer instal·la un sistema innovador per detectar fuites d’aigua a la xarxa

BALAGUER

Estabilitzat l’incendi forestal

BATEA
societat

Col·lapse general a Rodalies que es pot allargar a demà dilluns

barcelona
Sonia Giménez
PRESIDENTA DE L’OBSERVATORI DE L’AIGUA DE TERRASSA (OAT)

“En la gestió de l’aigua cal valentia i requereix consens”

TERRASSA
Olot

El Cornamusam aposta per la programació de quilòmetre zero

Olot