Societat

societat

Un grup de pagesos segueixen les protestes i porten la tractorada al Parlament

La tornada a casa de la majoria de manifestants que havien passat la nit a Barcelona provoca afectacions de trànsit

Un grup de pagesos que ha passat la nit a Barcelona ha decidit continuar amb les protestes i ha iniciat a primera hora d’aquest matí una marxa lenta amb tractors pel centre de la ciutat en direcció al Parlament, on abans del migdia els ha rebut la presidenta de la cambra, Anna Erra. Han mantingut una reunió amb Erra al despatx d’audiències i després s’han trobat, de forma conjunta, amb representants dels grups polítics, informa l’ACN. Quan els pagesos encara eren a les portes del Parlament, el conseller d’Acció Climàtica, David Mascort, s’havia compromès a “treballar” amb el sector per trobar solucions al seu malestar.

El grup més nombrós de pagesos que han passat la nit a la ciutat han tornat aquest matí cap a casa, el que ha provocat importants afectacions de trànsit, algunes de les quals encara es mantenen. A les del deu matí, la sortida dels tractors de Barcelona causava circulació amb congestió de fins a deu quilometres entre Castellbisbal i Pallejà en sentit Lleida i quatre més a la B-23, entre Sant Joan Despí i Barcelona, també en sentit a la capital lleidatana, segons dades del Servei Català de Trànsit. A més, es registren sis quilòmetres de circulació a l’AP-7 intensa Santa Margarida i els Monjos i Vilafranca del Penedès, en sentit Tarragona.

La major part dels agricultors i ramaders que ahir es van mobilitzar a Barcelona per reclamar millores per al sector han decidit tornar a casa de nit davant l’avís que havien de treure els vehicles a les sis del matí o serien multats. Entre els que van decidir quedar-se a la capital catalana hi havia principalment els que van viatjar de més lluny, per exemple la zona de l’Ebre. Després de dos dies d’intenses protestes, el sector del camp ha aconseguit que el president Pere Aragonès i el conseller d’Acció Climàtica, David Mascort, es comprometessin a convocar els seus representants a una taula de treball en deu o quinze dies. Ha de servir per debatre i negociar la cinquantena de reivindicacions del manifest que ahir al vespre van entregar-los. Reclamen, entre d’altres, ajudes per fer front a la sequera, preus justos, menys burocràcia i que es posi fi als abusos que pateixen els petits productors obligats a vendre per sota del preu de cost.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El vi badaloní de Sant Jeroni

Badalona
GIRONA

El caos a Rodalies afecta veïns i visitants de la mostra floral

GIRONA
SANT FELIU DE GUÍXOLS

Reforma integral del pàrquing a la Corxera, amb tarifes toves

SANT FELIU DE GUÍXOLS
MEDI AMBIENT

Plantats 500 ceps terrassencs més a la finca de Mossèn Homs

TERRASSA
LA CRÒNICA

‘Ace’ i partit al paternalisme tennístic

MEDI AMBIENT

Calella deixa en mans de la natura la recuperació de la sorra perduda a la platja de Garbí

CALELLA
GIRONA

L’Ajuntament es queixa de falta de recursos extra per executar els projectes dels fons Next Generation

girona
SOCIETAT

Recerca pilot de la URV per detectar a Tarragona el sensellarisme ocult

TARRAGONA
Estats Units

Mor el pacient que va rebre un ronyó de porc modificat genèticament

Barcelona