Societat

SOCIETAT

El comunicador Justo Molinero ja és Fill Adoptiu de la ciutat de Mataró

El comunicador i ànima de Ràdio Tele Taxi, Justo Molinero, ja és oficialment Fill Adoptiu de la ciutat de Mataró. Aquesta tarda s’ha celebrat l’acte oficial de nomenament a la sala de plens de l’Ajuntament i a poc menys d’una setmana de coincidir amb la celebració del Dia Mundial de la Ràdio. L’alcalde, David Bote, ha reconegut la llarguíssima trajectòria d’un professional que va crear precisament a la capital del Maresme el que seria el seu buc insignia: RM Ràdio amb M de Mataró. Molinero va crear RM Ràdio als anys 80 i des d’aleshores no ha parat de comunicar amb un estil propi donant veu a personatges de tots els àmbits aconseguint, entre d’altres, un Premi ONDAS, el Premi Nacional de Comunicació i la Creu Sant Jordi.

Justo Molinero Calero (Villanueva de Córdoba 1949) va arribar a Catalunya l’any 1967 i va començar a treballar de mecànic, després va adquirir una llicència de taxi per la ciutat de Barcelona i va crear el primer servei a demanda amb la interconnexió dels vehicles a través d’una central de distribució, Tele Taxi, gràcies a la qual va dinamitzar el servei. Quan aterra a Mataró revifa l’emissora Ràdio Mataró creada el 1977 d’escàs èxit i remodela els estudis del carrer Cooperativa construint un nou centre emissor. RM Ràdio, es converteix en l’emissora de referència de la capital i la comarca del Maresme.

El 1998, RM Ràdio trasllada els seus estudis a la seu actual, al Camí Ral i inicia la digitalització del procés productiu radiofònic que garanteix la seva projecció de cara al futur. Amb el trasllat del centre emissor a la Torre de Collserola i la integració en el Grup Tele Taxi, el projecte inicial esdevé una xarxa de setze emissores amb cobertura total a Catalunya i el Principat d’Andorra. Actualment els estudis de Mataró, conjuntament amb els de Santa Coloma de Gramenet i Tarragona són punt de referencia per als centenars d’oïdors que visiten les instal·lacions per gaudir en viu i en directe de la realització dels programes.

En l’acte d’avui, a Molinero se li ha reconegut un estil propi de fer ràdio “on durant 40 anys ha apropat, de forma amable i entenedora, l’actualitat i els seus protagonistes a la seva audiència”. D’altra banda, RM Ràdio i Ràdio Tele Taxi han esdevingut una eina fonamental per a la promoció de la música cantada en català i castellà i projectar-la més enllà de les ones amb festivals de gran projecció a escenaris com el Parc Central de Mataró, el Parc Urbà de Can Zam o Illa Fantasia de Vilassar de Dalt.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

La pluja altera la programació de la Santa Creu de Figueres

FIGUERES
societat

Èxit de la caminada per demanar l’alto al foc a Gaza

Barcelona
infraestructures

Territori licita les obres de rehabilitació del pont de Sant Francesc a Manresa

Manresa
medi ambient

Iniciativa per reduir l’impacte en el medi de curses de muntanya

barcelona
tecnologia

Test a dos sistemes de recàrrega de cotxe elèctric

barcelona
religió

Últims dies de l’exposició sobre la ‘Visita Espiritual a la Mare de Déu de Montserrat’ de Torras i Bages

Montserrat
turisme

El turisme actiu i d’esports d’aventura a Lleida vol superar els 800.0000 activitats contractades

llavorsí
ensenyament

La preinscripció a escoles de música de Barcelona, a punt

barcelona
societat

Desactivada l’alerta per inundacions

barcelona