Societat

política

Mascort promet als pagesos que la finestreta única estarà llesta al març

Concentració de tractors a Casserres per seguir pressionant el govern

El conseller d’Acció Climàtica, Alimentació i Acció Rural, David Mascort, ha assegurat avui que la finestreta única perquè els pagesos puguin fer tràmits amb la Generalitat estarà a punt a finals de març. Així ho ha dit en una entrevista a Ràdio 4 i La 2 recollida per l’ACN un dia després de prometre al sector que reduiria la burocràcia que, denuncien, els està ofegant. Aquesta ha estat una de les demandes de la històrica revolta que els pagesos acaben de protagonitzar.

Mascort ha explicat avui que els tràmits que afecten el sector estan ara repartits en 14 aplicacions i que a finals del trimestre ja es podran fer a través d’un portal únic. El conseller ha volgut precisar que el govern hi estava treballant des de molt abans de les protestes d’aquesta setmana, tot i que quan van començar les protestes, el primer que va dir és que l’excés de burocràcia era culpa d’altres administracions: “En aquests 8 anys, la UE ha aprovat 196 normatives diferents, l’Estat 93 i el govern 18”. Tot i això, va admetre llavors que també la Generalitat ho podia “fer millor”.

Mentrestant i aprofitant que per fi han copsat l’interès polític i mediàtic, els pagesos continuen pressionant per aconseguir més millores, i el més ràpid possible. Un centenar de pagesos amb uns trenta tractors han rebut aquest matí la vicepresidenta del govern, Laura Vilagrà, a Casserres, al Berguedà. Vilagrà assisteix a una reunió amb les alcaldies rurals de la Catalunya Central i està previst que, un cop acabi, mantingui una trobada amb els pagesos. Els agricultors lliuraran un manifest a C:UserslbrugueraDesktopcasserres_filesla C:UserslbrC:UserslbrugueraDesktopcasserres.htmlugueraDesktopcasserres_filesvicepresiC:UserslbrugueraDesktopcasserres.htmldenta per reclamar “fets i no paraules”.

Avui, la plataforma 6F ha fet una crida a la “societat civil” perquè s’uneixi a les protestes dels agricultors “mitjançant caravanes de vehicles que tallin el trànsit i els accessos a Madrid des de les 0 hores d’aquest dissabte i durant tota la jornada”. La plataforma combina missatges en defensa dels agricultors amb proclames contra el govern de Pedro Sánchez, a favor de la derogació de l’agenda 2030 i contra el mercat comunitari i diversos mitjans han publicat que té relació amb ideologia d’extrema dreta, motiu pel qual molts dels pagesos que aquests dies s’han mobilitzat se’n desvinculen. El ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, ha afirmat que a la delegació del govern no li consta cap comunicació sobre aquesta protesta a la capital espanyola.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

La Transéquia genera un impacte econòmic al Bages de 300.000 euros

MANRESA

Mor el conductor d’un cotxe en un xoc frontal amb un autocar

SALDES
MEDI AMBIENT

Tarragona, distingida com a municipi compromès amb la biodiversitat marina

TARRAGONA

Foc forestal a Batea que s’estén cap a l’Aragó

BATEA

Manresa reprèn les obres de rehabilitació de la Torre Lluvià

MANRESA
educació

El Narcís Monturiol, pioner en la formació de tècnics en renovables

figueres
SOCIETAT

Badalona crema el dimoni que apuja els preus davant més de 115.000 espectadors

BADALONA
URBANISME

La pagesia alerta que el pas sota el tren a Santa Susanna amaga l’interès per fer una marina seca

SANTA SUSANNA
societat

Tercer dia de recerca de l’home desaparegut mentre es banyava

roses