Societat

ECONOMIA

Puigcerdà acollirà un congrés europeu d’àrees de muntanya

La tretzena edició del certamen Euromontana se celebrarà del 15 al 18 d’octubre

Abordarà estratègies per incrementar la resiliència, sostenibilitat i prosperitat d’aquests territoris

Puigcerdà acollirà, del 15 al 18 d’octubre, la tretzena edició del congrés biennal d’Euromontana, l’associació europea multisectorial de les àrees de muntanya, que aplega diferents governs, associacions, organitzacions agràries i instituts de recerca d’aquests territoris. Segons informa l’ACN, l’esdeveniment acostuma a reunir entre 300 i 400 experts, a més de representants d’institucions, agents econòmics i investigadors. En la darrera edició, que va tenir lloc a la ciutat italiana de Calàbria es va adoptar una declaració amb els principis que haurien de guiar el desenvolupament de les àrees de muntanya europees fins el 2050. L’objectiu és aprofundir en els reptes i les estratègies per incrementar la resiliència, sostenibilitat i prosperitat d’aquests territoris.

La consellera de Territori, Ester Capella, ha destacat la importància que té el congrés des del punt de vista de “compartir espais de debat i coneixement” entre diferents governs, organitzacions i instituts de recerca, entre d’altres. Mentre, el director del CREAF, Joan Pino, ha destacat el fet que el congrés es faci al Pirineu, tenint en compte que és un dels territoris més afectats pel canvi global i el climàtic. Per la seva banda, l’alcalde de Puigcerdà, Jordi Gassió, ha dit que tant la vila com la comarca tenen “potencial” per acollir esdeveniments d’aquest tipus “trobar la desestacionalització, professionalitzar els serveis turístics i millorar els llocs de treball”. També ha indicat que compten amb espais de gran format i d’altres més reduït i que volen ser reconeguts “com un punt on anar a esquiar, però també per poder treballar i fer sessions d’aquest tipus”.

Euromontana, amb seu a Brussel·les, està formada per 70 organitzacions de 15 països europeus i té el seu origen en un seminari sobre agricultura a la muntanya que va organitzar al 1953 la Organització de les Nacions Unides per a l’Agricultura i l’Alimentació (FAO, per les sigles en anglès), tot i que es va constituir com a entitat independent el 1995.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Oposicions per cobrir 9.344 vacants de docent

barcelona
seguretat

Busquen un ganivet perdut a la cuina de Quatre Camins

barcelona
societat

Alerta per inundacions fins demà al matí

barcelona
enogastronomia

Els caves de Guarda Superior, al marge de les mesures extraordinàries per la sequera

Barcelona/TIANA
energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins
societat

El numero 02219, primer premi de la Grossa de Sant Jordi

Barcelona

Flors i Violes de Palafrugell encara el tram final

palafrugell
Guerra a gaza

La pluja no aturarà el ‘Pelegrinatge per l’alto el foc a Gaza’

Barcelona