Societat

societat

Acorden un manifest per afrontar els reptes de la gestió de l’aigua a la Conca de la Muga

Es crearà la “Taula de l’Aigua de la conca hidrogràfica de la Muga” per abordar la problemàtica de les necessitats i la gestió dels recursos hídrics

La Junta de Govern de la Comunitat d’Usuaris d’Aigua de la Plana Litoral de la Muga acorda un manifest per afrontar els reptes de la gestió de l’aigua a curt termini per a la Conca de la Muga. Així ho van decidir el divendres passat a Castelló d’Empúries, on es van reunir per parlar de les diferents activitats desenvolupades des de la darrera reunió així com per exposar un seguiment detallat de l’estat actual de la sequera. En aquest sentit, es va arribar a l’acord de realitzar un manifest unitari per part de la CUA de la Plana Litoral de la Muga amb propostes per afrontar els reptes de la gestió de l’aigua a curt termini per a la Conca de la Muga i fer-lo arribar a la Consellera d’Acció Climàtica i a l’ACA.

En el manifest, es fa constar la situació preocupant en què es troba actualment la Conca de la Muga, que és l’epicentre de la sequera a Catalunya. És la conca hidrogràfica amb menys aigua del territori, i la que presenta un risc més elevat de manca d’aigua per la població resident, fins al punt que la previsió, si no plou significativament, és que no hi haurà aigua per abastir a la població resident de la Muga a finals de juny.

D’aquesta manera, la junta fa arribar una sèrie de propostes al Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural (DACC) i a l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) en relació a actuacions immediates per pal·liar el col·lapse social i econòmic que la manca d’aigua. Dins d’aquestes propostes, destaca la realització d’inversions necessàries per poder aportar aigua per a l’abastament de la població a través de vaixells, posar a disposició dessaladores mòbils necessàries per abastir a les xarxes d’abastament a la població dels municipis litorals de la Conca i no prioritzar les actuacions d’urgència que poden malmenar els recursos hídrics de la conca de la Muga a mig termini, si no es estrictament indispensable per abastir a la població resident. A més també es crearà la Taula de l’Aigua de la conca hidrogràfica de la Muga per abordar la problemàtica de les necessitats i la gestió dels recursos hídrics a mig termini.

Finalment, durant propers dies la presidenta de la CUA de la Plana Litoral de la Muga i Alcaldessa de Castelló d’Empúries, Anna Massot Font, sol·licitarà una reunió d’urgència amb el conseller David Mascort, perquè com a President del Consell d’Administració de l’Agència Catalana de l’Aigua, doni resposta a les peticions d’urgència expressades en el manifest.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

seguretat

Busquen un ganivet perdut a la cuina de Quatre Camins

barcelona
societat

Alerta per inundacions fins demà al matí

barcelona
enogastronomia

Els caves de Guarda Superior, al marge de les mesures extraordinàries per la sequera

Barcelona/TIANA
energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins
societat

El numero 02219, primer premi de la Grossa de Sant Jordi

Barcelona

Flors i Violes de Palafrugell encara el tram final

palafrugell
Guerra a gaza

La pluja no aturarà el ‘Pelegrinatge per l’alto el foc a Gaza’

Barcelona
enogastronomia

Els millors vins de les terres de Lleida, el 4 de maig a Artesa

Artesa de Segre