Societat

Societat

Impuls a la formació per a persones amb TEA

Igualada engega un curs de programació amb una durada de quatre mesos i 80 hores de pràctiques en empreses del sector TIC

“Són persones que potser no els costa accedir al món laboral ordinari, però sí mantenir el lloc de treball, ja que tenen moltes capacitats però també moltes dificultats”, explica la directora de l’Associació Espectre Autista – Asperger de Catalunya, Natàlia Radó, que valora molt positivament el projecte pilot engegat per l’Ajuntament d’Igualada per formar a persones amb Trastorn de l’Espectre Autista (TEA). Es tracta d’un curs sobre programació de quatre mesos de durada que inclou 80 hores de pràctiques en empreses del sector TIC de l’Anoia. En el curs s’ha adaptat el contingut, però també les instal·lacions: més distància física entre els participants, regulació de la il·luminació i sonorització. Radó espera, com recull l’ACN, que aquest curs sigui una llavor perquè altres ajuntaments repliquin la iniciativa.

El curs que es fa a Igualada impulsat pel servei de Dinamització Econòmica de l’Ajuntament i finançat pel Servei d’Ocupació de Catalunya es dirigeix a persones amb diagnòstic en trastorn de l’espectre autista grau 1. Segons regidor de l’àrea de Dinamització Econòmica, Jordi Marcè, la proposta es va pensar després de detectar que casos de persones amb TEA i van començar treballar amb el SOC, l’Associació TIC de l’Anoia (formada per una cinquantena d’empreses) i l’associació Asperger. Apunta que és l’obligació d’un Ajuntament “donar suport i ajuda” a tots els col·lectius, sobretot els que tenen més necessitats. El president de TIC de l’Anoia, Manel López, explica que fa temps que a les empreses del sector els costa trobar personal especialitzat i creu que aquest curs pot ser una oportunitat. López avança que tots els estudiants faran pràctiques en empreses de la comarca i això, segons ell, pot suposar un futur contracte laboral. Un dels alumnes del curs és l’Àlex Cunillera, de 17 anys, que treballava al negoci de la seva mare fins ara. “L’ajudava una mica amb tot i també tocava una mica la informàtica”, relata. Assegura que està aprenent molt i, de cara al futur, es veu treballant en alguna empresa relacionada amb les TIC.

Radó creu que és important que es faci un acompanyament al lloc de treball per evitar que acabi amb un fracàs. En aquest sentit, diu que moltes vegades aquestes persones “tenen molt patiment intern” i els costa mantenir el lloc de feina “per tota la implicació a nivell emocional i de sobreesforç”. Malgrat que hi ha molts perfils diferents, Radó diu que es tracta de persones que són “molt bones en els detalls, molt minucioses, rigoroses i productives”.La presidenta de l’associació celebra que cada cop hi ha “més coneixement” sobre què és l’espectre autista i, per tant, també hi ha més diagnòstics.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Les assignatures pendents

Girona
Societat

“La gent se’m queda mirant fixament”

Badalona
comerç

Més facilitats als xinesos perquè comprin

Barcelona
Vallfogona de ripollès/ Planoles

Porta a porta dels alumnes per fomentar l’estalvi d’aigua

Vallfogona/ Planoles
Olot

La Garrotxa vol aprendre de la mobilitat de Pontevedra

Olot
Administracions

El Suprem obliga el Prat a treure aparcament de la platja

El Prat de Llobregat
societat

Nou pas per a la construcció de l’institut Cal Maiol

barcelona
Bisharo Ali Hussein
Activista dels drets humans feminista

“Els homes volen controlar la sexualitat i el cos de la dona”

Girona

CADERSEM passa a formar part del GRUP E-COORDINA