Societat

societat

El Parlament impulsa una Renda Bàsica Agrària per a petites explotacions

La Cambra insta el Govern a habilitar una finestreta única per reduir la burocràcia al sector primari

Acorda també la reclamació a l’Estat de la modificació de la llei de la cadena alimentària

El Parlament ha aprovat instar el Govern a presentar aquest mateix any 2024 un estudi per a la creació d’un fons agrari que actuï com a Renda Bàsica Agrària per a petites explotacions. Es tracta d’una de les propostes de resolució d’ERC aprovades aquest dijous al ple monogràfic sobre la pagesia.

La sessió plenària, que ha acabat fa uns minuts, també ha aprovat altres propostes de resolució, entre elles la reclamació a l’Estat de la modificació de la llei de la cadena alimentària i l’habilitació d’una finestreta única per reduir la burocràcia del sector primari, una proposta que ha comptat amb el suport de tots els grups que havien presentat propostes en aquest sentit. El ple ha rebutjat, però, una proposta de Junts per reclamar que en 6 mesos es presenti un projecte de llei de Desburocratització del Primer Sector.

Sí ha aprovat en canvi la proposta que insta l’Estat a concretar les accions necessàries per adequar la Política Agrària Comuna (PAC) de la UE a la realitat del primer sector.

El grup d’ERC també ha presentat una proposta de resolució que ha estat aprovada i que insta el govern espanyol a facilitar la descentralització de la Política Agrària Comuna (PAC) transferint a la Generalitat la capacitat de modificació de tot el pla.

Igualment ha estat aprovada la proposta de resolució del PSC-Units que insta el Govern a crear una línia de 20 milions d’euros en ajuts destinats a la compensació de la pèrdua de producció en regs tecnificats. Els socialistes també han vist avalada una altra proposta on insten l’executiu de Pere Aragonès a modificar l’impost sobre les emissions de diòxid de carboni dels vehicles de tracció mecànica per deixar-ne exempts tots els vehicles afectes a les activitats agrícoles, ramaderes i forestals.

Dels textos de la CUP, el ple ha aprovat instar el Govern a revisar el Pla Especial de Sequera per tal d’assegurar un tracte equitatiu de l’agricultura i la ramaderia ajustat al relació d’usos respecte de la resta d’activitats econòmiques. Així com reclamar-li que aixequi la restricció del 50% del consum d’aigua en la ramaderia i, en casos d’extrema sequera, diferenciar a l’hora d’establir restriccions entre granges de reproductores i granges d’engreix i entre petits productors i grans empreses ramaderes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Figueres s’aboca a les Fires i Festes de la Santa Creu

FIGUERES

Colau acusa el PSOE d’haver tolerat el ‘lawfare’ que ara pateix

barcelona
SOCIETAT

El barri gironí del Pont Major, un dels ‘Barris amb Futur’ de la Generalitat

girona
societat

Oposicions per cobrir 9.344 vacants de docent

barcelona
seguretat

Busquen un ganivet perdut a la cuina de Quatre Camins

barcelona
societat

Alerta per inundacions fins demà al matí

barcelona
enogastronomia

Els caves de Guarda Superior, al marge de les mesures extraordinàries per la sequera

Barcelona/TIANA
energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins