Societat

ESTATS UNITS

Trump diposita una fiança de 91,6 milions de dòlars per apel·lar la sentència per difamació

El jutge rebutja la petició de la defensa de l’expresident nord-americà de bloquejar la sentència, que l’obliga a pagar 83,3 milions de dòlars a l’escriptora E. Jean Carroll

E

L’expresident dels Estats Units Donald Trump (2017-2021) ha consignat aquest divendres una fiança de 91,6 milions de dòlars (uns 83,7 milions d’euros) per poder apel·lar el veredicte del cas per difamació que va perdre davant l’escriptora E. Jean Carroll.

El precandidat republicà a les eleccions presidencials del proper novembre ha decidit dipositar la caució l’endemà que un jutge de Nova York rebutgés la seva petició de bloquejar temporalment la sentència, que l’obliga a pagar una multa de 83,3 milions de dòlars (uns 76,1 milions d’euros) a Carroll. La demandant pot començar a recollir els diners a partir del proper dilluns, 11 de març.

L’import de la fiança és superior al de la sanció econòmica de la sentència perquè el tribunal del districte acostuma a requerir que la part recurrent garanteixi al voltant del 110% de la condemna.

El tribunal va condemnar Trump per difamació a finals de gener per haver dit que no la coneixia i que les acusacions d’abús sexual que ella li feia eren falses. El polític i empresari va negar haver-la agredit sexualment, va afirmar que ella no era el seu tipus i va defensar que l’escriptora havia inventat l’acusació per augmentar les vendes del seu llibre. El magnat continua mantenint que no coneixia Carroll.

Aquesta va ser la segona que Trump va perdre davant l’escriptora. Al maig passat, un jurat va declarar-lo d’haver abusat sexualment de l’escriptora als anys noranta als emprovadors d’uns grans magatzems i per difamar-la posteriorment. El republicà va ser condemnat a pagar cinc milions de dòlars (uns 4,6 milions d’euros) a Carroll.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona
La monarquia

Bestiari il·lustrat

GIRONA

Busquen fons de l’Estat per pagar les sentències del personal

girona
La crònica

Els triangles que dibuixaria Maria Antònia Canals

BADALONA

Mig centenar d’usuaris de Can Bofí Vell de Badalona, condemnats a tornar al carrer

BADALONA

Èxit del concert de celebració dels 25 anys de Girona Centre Eix Comercial

girona

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva