Societat

La nevada intensa afecta una quarantena de carreteres al Pirineu

Els Bombers i Salvament Marítim busquen una persona dins del mar a la zona del Fòrum de Barcelona

La neu que cau amb intensitat al Pirineu, per sobre dels 800 metres, ja afecta una quarantena de carreteres de la Val d’Aran, el Pallars Sobirà, el Pallars Jussà, l’Alt Urgell, l’Alta Ribagorça, el Berguedà, el Solsonès, la Cerdanya i el Ripollès, on s’ha de circular amb cadenes des de les 9 d’aquest matí. És el cas dels túnels de Vielha, a la carretera N-230, i del Cadí, a la C-16. També als ports de la Bonaigua i del Cantó, al coll de la Creueta, la collada de Toses i al coll de Bóixols. Així mateix se’n necessiten en un tram de 60 quilòmetres de la C-462 entre la Coma i la Pedra i Josa-Tuixén; en un altre tram de 32 quilòmetres a l’L-401, entre Figols i Alinyà i el coll de Jou; i a l’N-260 al coll de la Creu de Perves, entre Sarroca de Bellera i el Pont de Suert.

Hi ha altres vies afectades per la nevada. Són l’L-500, entre el Pont de Suert i la Vall de Boí; la C-563, entre Tuixent i Gósol; l’L-510, entre Tírvia i Alins; la C-147 a Esterri d’Àneu; l’L-504, entre Vall de Cardós i Lladorre; l’LV-4241 a Lladurs; i la GIV-5217, a Ribes de Freser i Queralbs.

Una esllavissada de roques talla l’N-260 entre la Pobla de Segur i Baix Pallars. El trànsit de vehicles s’ha desviat per la carretera local de Peramea a la Pobleta de Bellveí.

La forta nevada també ha afectat l’estació d’esquí del Port del Comte. Una avaria elèctrica ha aturat els telecadires i remuntadors. Els responsables de l’estació han decidit evacuar un miler d’esquiadors i tancar l’estació.

Protecció Civil manté en alerta el pla Neucat per nevades que han superat els 50 centímetres per sobre dels 1.300 metres a les comarques del Pirineu i Prepirineu. Es recomana extremar la prudència en tots els desplaçaments i comprovar en quines carreteres és obligatori circular amb cadenes o si hi ha alguna via tallada. Les precipitacions més destacades s’han registrat a l’alta muntanya, amb més de 40 litres en forma de neu a Salòria, Espot i Boí. També destaquen els 42 litres de Viladrau, els 35 litres d’aigua de l’Ametlla del Vallès i els 33 litres de Vilanova de Meià.

Cotxes atrapats a Alp

Els Bombers de la Generalitat han rebut 80 avisos a causa de la pluja i el vent fins a les 9 del matí, principalment a la regió metropolitana nord per retirar arbres caiguts i per petites inundacions. A alta muntanya s’han fet serveis per treure cotxes atrapats a la neu amb persones dins a Alp i l’Alt Àneu. A més, hi ha hagut almenys tres accidents sota la forta pluja a la carretera C-25 al seu pas per Santa Maria d’Oló, Avinyó i Sant Bartomeu del Grau.

La prealerta per onatge també està activada per onades superiors als 2,5 metres a tot el litoral català, sobretot al Baix Empordà, la Selva, el Baix Llobregat i el Garraf. Nou dotacions de bombers i Salvament Marítim busquen una persona dins del mar a la zona del Fòrum de Barcelona, ajudats per un helicòpter de Salvament Marítim.

També hi ha prealerta per risc de vent, amb ratxes que poden superar els 70 quilòmetres per hora a les comarques del litoral i prelitoral de Barcelona i Girona.

El telèfon 112 ha rebut prop de 300 trucades degut majoritàriament a caiguda d’arbres, branques, elements inestables i cobertes. La caiguda d’un arbre ha obligat a tallar la línia de Rodalies R3 entre les estacions de Ribes de Freser i Planoles.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins
societat

El numero 02219, primer premi de la Grossa de Sant Jordi

Barcelona

Flors i Violes de Palafrugell encara el tram final

palafrugell
Guerra a gaza

La pluja no aturarà el ‘Pelegrinatge per l’alto el foc a Gaza’

Barcelona
enogastronomia

Els millors vins de les terres de Lleida, el 4 de maig a Artesa

Artesa de Segre
infraestructures

Més carrers amb plataforma única tot i el revés judicial de Borrell

barcelona

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona
La monarquia

Bestiari il·lustrat