Societat

LLORET DE MAR

Els temporals malmeten el passeig de Fenals dos cops en una setmana

Dos episodis de temporals marítims en qüestió d'una setmana han causat desperfectes importants al passeig de Fenals de Lloret de Mar. Aquest contratemps es produeix a només quinze dies de les vacances de Setmana Santa, que marquen l'inici de la temporada turística. Per aquest motiu, Adrià Lamelas, alcalde Lloret de Mar, reclama un actuació "urgent" de la Generalitat, que és qui té la concessió, per arreglar els desperfectes al passeig de Fenals, però també per fer una escullera que eviti nous episodis com aquest en un futur. 

El primer incident va tenir lloc el primer cap de setmana de març en aparèixer un esvoranc a l’alçada de la zona d’exercicis de la pineda del passeig. Segons va informar Nova Ràdio Lloret, citant fonts municipals, el fort onatge es va endur la sorra de la platja i va anar buidant el passeig per sota fins que es va obrir el forat. L’Ajuntament de Lloret de Mar va tancar el pas als vianants per motius de seguretat.

Una setmana després, el passeig de Fenals va tornar a rebre, aquest cop a causa de la garbinada, acompanyada de pluges intenses, que hi va haver dissabte passat. Les onades van afectar una part del passeig propera a la zona on s'havia obert l'esvoranc. El talús que aguanta el passeig va cedir perquè les onades van endur-se la sorra de sota. En una piulada a la xarxa social X, l’Ajuntament de Lloret de Mar va informar que mantindria l’accés al passeig tancat per la zona de Punta Garbí i agraïa la seva dedicació als cossos de seguretat per la seva dedicació.

Preguntat per aquest diari, l'alcalde de Lloret de Mar assegura que aquests desperfectes s'han produït perquè aquella part de passeig no té cap escullera que la protegeixi. Després del temporal Glòria, que va tenir lloc ara ha fet quatre anys, la Generalitat va fer les actuacions necessàries per construir una escullera que aguantés l'impacte de les onades i protegís el passeig. El problema, però, és que una part del passeig, la que justament ha quedat afectada, queda desprotegida per aquesta escullera. De fet, el temporal s'han endut la sorra i pràcticament no queda platja en aquest tram ara mateix. "Les onades van impactar contra el talús passeig, es van menjar la sorra que hi havia sota i van provocar que s'enfonsés", explica Lamelas.

De moment, el consistori ha tallat l'accés a aquest tram del passeig de Fenals per garantir la seguretat dels vianants. Ara, però, espera que la Generalitat actuï amb urgència per poder tenir el passeig a punt en vista de la propera temporada turística. Lamelas admet que les tanques que barren l'accés en aquella part del passeig difícilment es podran retirar per Setamana Santa, però demana que la Generalitat acceleri l'obra per fer l'escullera i reconstruir el talús i el paviment del passeig abans de l'arribada dels turistes a l'estiu. "És el segon punt turístic més important de Lloret de Mar i d'aquesta reforma en depenen molts negocis de la zona", afirma Lamelas. Segons el batlle, la inversió necessària per aixecar un nou talús a Fenals tindria un cost d'entre sis i vuit milions d'euros.

El temporal també es va endur una part de la sorra de la platja Gran de Lloret de Mar. Això és un fet habitual durant uns mesos d'hivern, i per aquest motiu el consistori sol esperar-se fins al mes de maig per redistribuir la sorra per tota la platja amb camions.

La garbinada de dissabte també va afectar la platja de Torre Valentina, al municipi de Calonge, on les onades van arribar fins a les palmeres del passeig  -en van descalçar algunes- i van malmetre alguns panots del paviment. Es dona el cas que l'Ajuntament de Calonge , segons informa l'ACN, va transportar la setamana passada sorra a la platja de Torre Valentina per reforçar-ne la mota, però el temporal se l'ha endut tota.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona
La monarquia

Bestiari il·lustrat

GIRONA

Busquen fons de l’Estat per pagar les sentències del personal

girona
La crònica

Els triangles que dibuixaria Maria Antònia Canals

BADALONA

Mig centenar d’usuaris de Can Bofí Vell de Badalona, condemnats a tornar al carrer

BADALONA

Èxit del concert de celebració dels 25 anys de Girona Centre Eix Comercial

girona

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva