Societat

El primer TGV en proves arriba a Sants el dia que una altra avaria ha deixat penjats centenars de passatgers

Infraestructures

El primer TGV comercial ja ha arribat a l'estació de Sants. És un Siemens S-103, que ha trepitjat les vies de l'estació de Barcelona poc abans de dos quarts d'una del migdia per iniciar les proves definitives sense passatgers a la línia d'alta velocitat, abans que s'inauguri l'últim tram de Madrid-Barcelona.

Tanmateix, la vicepresidenta del govern espanyol ha assegurat aquest divendres que encara no hi ha data per a l'entrada en servei de la línia de TGV fins a Sants. "El més important és la seguretat. Quan ho tinguem clar, la ministra de Foment anunciarà la data", ha al·legat. De moment, però, Renfe no ven bitllets de cap tipus per anar a Madrid per dates que vagin més enllà del 20 de febrer, ja que és possible que el dia 21 ja s'hi pugui anar amb TGV.

L'arribada del primer comboi comercial per fer proves es produeix el mateix dia que durant unes tres hores i mitja els trens que circulaven per la línia ferroviària entre Figueres i Barcelona patissin retards de més d'una hora a causa d'una avaria d'un comboi a Camallera cap a tres quarts de vuit del matí.
Però no només això, sinó que davant la indignació dels usuaris pels reiterats problemes en el servei, els responsables de l'estació de Girona han demanat la presència dels Mossos d'Esquadra, que han identificat un jove que protestava per les incidències.

Mentrestant, des d'ahir a la nit que s'efectuen proves per fer arribar, finalment i després d'anys de retards i entrebancs, l'alta velocitat a la principal estació de Barcelona. Adif ja ha posat en circulació un tren laboratori en el tram entre l'estació de Sants, a Barcelona, i l'Hospitalet de Llobregat.

Les proves, que s'han fet en horari nocturn per no interferir en el servei de Rodalies, han de servir per avaluar el comportament de la via, la catenària i els sistemes de comunicació, que ja s'han instal·lat en aquest tram.

Viatge electoral
Tot i que l'arribada sembla ara més o menys imminent, des del govern central segueixen sense voler donar cap data concreta sobre l'inici del servei d'alta velocitat. De fet, el president espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, va assegurar dimecres passat que "no inaugurarà el TGV" abans de la cita a les urnes del 9 de març, però "sí que el pensa utilitzar" per desplaçar-se a Barcelona.

Així doncs, Zapatero, que al mes de gener ja va anunciar que no hi haurà inauguració oficial de la línia, apunta d'aquesta manera la possibilitat d'assistir a algun acte electoral a Catalunya a bord d'un dels trens.

Paral·lelament, al Parlament s'ha posat en dubte el traçat per sota de la Sagrada Família. La moció de Convergència i Unió que demana que el TGV no passi pel centre de Barcelona ha tirat endavant amb els vots d'Esquerra i el PP, tot i que el govern ja ha advertit que no en farà cas.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Ajut d’1,7 milions d’euros per a la renovació de l’enllumenat públic

cassà de la selva
SOCIETat

Acampada al claustre de la UB per denunciar “el genocidi del poble palestí”

BARCELONA
infraestructures

Renfe planta al Govern a una reunió excusant-se en les eleccions

barcelona
Societat

Mor Pere Torrents, veí de Torrelles de Foix

URBANISME

El 80% dels edificis del Camp de Tarragona no han passat inspeccions

TARRAGONA

La prescripció d’activitat social en lloc de fàrmacs s'inicia al CAP Valldoreix

SANT CUGAT DEL VALLÈS
URBANISME

Amics de la Rambla es queixa de les mancances de manteniment

BARCELONA
comissió europea

Astrazeneca demana la CE que retiri la seva vacuna contra la Covid-19

barcelona
societat

Identifiquen una nova forma genètica de l’Alzheimer

barcelona