Societat

Societat

Treballadors de presons denuncien més de 100 agressions a interns i funcionaris en 12 dies

Justícia nega que s’hagi produït aquest volum d’agressions en aquest període de temps

Es tornen a manifestar a les portes de Brians 2

Les protestes dels treballadors de presons no s’aturen. Aquest dilluns s’han tornat a manifestar a les portes de Brians 2 per reclamar dimissions i millores per garantir la seguretat. Els treballadors han denunciat que s’han produït un centenar d’agressions a interns i funcionaris en els darrers 12 dies, des de la mort d’una cuinera a la presó de Mas d’Enric del Catllar a mans d’un intern que després es va suïcidar. Des del departament Justícia neguen, però, que s’hagi produït aquest volum d’agressions en aquest termini de temps. Durant la protesta, els treballadors han donat a conèixer noves agressions aquest cap de setmana als centres penitenciaris de Ponent i Lledoners. En aquest cas, fonts penitenciàries han confirmat a l’ACN que dissabte un intern va provocar una rascada a un funcionari i un cop al dit a un altre a Ponent, mentre que diumenge dos funcionaris de Lledoners van rebre un cop a la cara i un cop al mentó, respectivament, per part de dos interns diferents.

Una cinquantena de treballadors han mostrat pancartes on es podia llegir ‘La Núria ha mort assassinada’ o ‘Aragonès còmplice’, i també han fet càntics a les portes de Can Brians en contra de la consellera de Justícia, Gemma Ubasart, i del secretari de Mesures Penals, Amand Calderó. A banda de tornar a demanar dimissions a la cúpula dels serveis penitenciaris, que mantenen des del primer dia de les protestes i que no han estat admeses pel govern català que sí que els ha convidat a asseure’s i parlar, els treballadors incideixen en la necessitat de dotar de més seguretat als centres penitenciaris i, per tant, més eines per poder actuar. En concret, Francina, treballadora a Mas d’Enric, ha explicat des de la protesta a Brians 2 que en els darrers 12 dies una setantena d’interns han patit algun agressió i també una trentena de funcionaris, ja siguin per agressions directes o perquè s’han lesionat durant una intervenció. “Cada dia una desena de persones ha patit una agressió”, ha manifestat. De fet, sindicats i treballadors n’han relatat de noves aquest cap de setmana. En aquesta línia, un treballador de la presó de Ponent i delegat sindical ha explicat que la realitat dels funcionaris són agressions “dia sí i dia també” i critica que tot i portar anys denunciant la situació, no canvia res. Els treballadors han reclamat eines per poder restablir l’ “ordre” a les presons. Els treballadors mantenen que la principal reclamació és la destitució d’Ubasart i Calderó, així com dels directors de les presons de Mas d’Enric i Quatre Camins. Esperen, a més, que un cop es constitueixi un nou govern, els interlocutors siguin uns altres per poder negociar altres qüestions de millora en l’àmbit laboral.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Figueres s’aboca a les Fires i Festes de la Santa Creu

FIGUERES

Colau acusa el PSOE d’haver tolerat el ‘lawfare’ que ara pateix

barcelona
SOCIETAT

El barri gironí del Pont Major, un dels ‘Barris amb Futur’ de la Generalitat

girona
societat

Oposicions per cobrir 9.344 vacants de docent

barcelona
seguretat

Busquen un ganivet perdut a la cuina de Quatre Camins

barcelona
societat

Alerta per inundacions fins demà al matí

barcelona
enogastronomia

Els caves de Guarda Superior, al marge de les mesures extraordinàries per la sequera

Barcelona/TIANA
energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins