Societat

SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

Els últims dos veïns que continuaven dins l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues han marxat aquest migdia. Des de dilluns l’Ajuntament en va ordenar el desallotjament per estat ruïnós. Als 38 habitatges que té la finca hi vivien més d’un centenar de persones -25 menors-, la majoria de les quals van marxar les primeres 24 hores. Aquest dimecres quedaven quatre veïns que es resistien a abandonar els pisos, però dos d’ells ja van acceptar marxar al vespre i aquest migdia ho han fet els dos restants. El jutge havia autoritzat desallotjar en un termini de tres dies tothom qui no acatés l’ordre de l’Ajuntament i donava llum verda als Mossos a actuar si ho consideraven necessari degut al “risc incert” que presenta la finca.

Fonts de l’Ajuntament han informat a través d’un comunicat que els treballs d’apuntalament del bloc de pisos començaran després de Setmana Santa. Aquestes tasques s’espera que en deu o quinze dies hagin finalitzat i tenen com a objectiu que les veïnes i els veïns puguin recollir les seves pertinences. A l’edifici ja s’han instal·lat sis càmeres de videovigilància amb sensors de moviment i detector de calor que estaran connectades les 24 hores amb la policia, cinc sensors de moviment per a la protecció de l’edifici i que donaran suport a la vigilància activa per part de la policia.

L’Ajuntament d’Esplugues explica que continua treballant per trobar solucions habitacionals a les veïnes i els veïns de l’edifici ‘El Barco’. En aquest moment, tres pisos, ubicats a la ciutat d’Esplugues, ja estan habitats per famílies que van ser desallotjades. Cap d’aquests pisos ha estat facilitat per l’Agència Catalana de l’Habitatge. Està previst que els pròxims dies s’adjudiquin nous pisos de lloguer. Aquests habitatges seran solucions a mitjà termini, tot i que, en alguns casos poden ser habitatges definitius. La prioritat a l’hora d’adjudicar els pisos, segons el consistori, sempre ha estat les famílies amb menors a càrrec seu i les persones amb diversitat funcional. L’Ajuntament es farà càrrec durant tres mesos del lloguer i que, per tant, les persones desallotjades no hauran d’abonar les quotes de lloguer durant tot aquest període.

La nit de dimecres cap persona ha pernoctat al CUESB, la nit de dimarts ho van fer tres persones. Totes les famílies que no estan allotjades en els pisos que ha facilitat l’Ajuntament estan o bé en domicilis de la seva xarxa familiar o en hotels i aparthotels, majoritàriament. La Generalitat ha decretat el fi de la prealerta PROCICAT una vegada que es dona per finalitzada l’actuació del CUESB, continua la gestió dels serveis socials municipals, i totes les famílies afectades estan reallotjades a hotels i habitatges.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona
La monarquia

Bestiari il·lustrat

GIRONA

Busquen fons de l’Estat per pagar les sentències del personal

girona
La crònica

Els triangles que dibuixaria Maria Antònia Canals

BADALONA

Mig centenar d’usuaris de Can Bofí Vell de Badalona, condemnats a tornar al carrer

BADALONA

Èxit del concert de celebració dels 25 anys de Girona Centre Eix Comercial

girona

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva