Societat

taiwan

Almenys nou morts i més de 800 ferits en un terratrèmol de 7,2 graus

El sisme és el més fort que hi ha hagut a l’illa els darrers 25 anys

Almenys nou persones han mort i més de 800 han resultat ferides aquest dimecres a causa del terratrèmol de 7,2 graus que ha sacsejat a primera hora les costes de Taiwan, segons han informat fonts oficials recollides per Efe. Es tracta del sisme més fort a l’illa dels darrers 25 anys.

Segons el darrer balanç de víctimes, el nombre de ferits s’eleva a 821, 127 romanen atrapades o encallades i 28 edificis s’han esfondrat després del fort terratrèmol, que ja ha deixat més d’un centenar de rèpliques de diferents magnituds.

El sisme, la magnitud del qual va ser de 7,2 segons l’Agència Meteorològica Central (CWA) de Taiwan i de 7,4 d’acord amb el Servei Geològic dels Estats Units, va ocórrer a les 7.58 del dimecres (23.58 GMT del dimarts) en la mar, concretament 25 quilòmetres al sud-est del comtat oriental de Hualien.

Aquesta zona ha estat la més afectada pel terratrèmol, tant en pèrdues de vides humanes com en danys materials, ja que nombrosos edificis i infraestructures han tingut danys i almenys dos blocs de cases han quedat parcialment col·lapsats. Segons la companyia elèctrica estatal Taipower, un total de 371.275 llars s’han quedat sense llum després del terratrèmol, tot i que prop del 99% ja ha recuperat el subministrament elèctric.

La presidenta taiwanesa, Tsai Ing-wen, ha demanat a la població que mantingui la calma i extremi les precaucions, ja que és probable que es produeixin noves rèpliques d’entre 6,5 i 7 graus del terratrèmol en els pròxims dies.

Aquest sisme és el més intens que hi ha hagut a Taiwan des del 21 de setembre de 1999, quan un terratrèmol de magnitud 7,6 va posar fi a la vida de 2.416 persones.

Entre els afectats pel sisme hi ha la productora més gran de semiconductors del món, la Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC), s’ha vist obligada a evacuar part dels empleats de les seves instal·lacions. Els sistemes de seguretat, però, “estan funcionant correctament”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Societat

Planten el Dimoni de les Festes de Maig a Badalona

Badalona
equipaments

Enderrocament “d’urgència” i “per seguretat” de l’edifici de l’Escola de Vela

platja d’aro
sequera

Només 17 hm³ per als regants al Baix Ter

LA TALLADA D’EMPORDÀ
urbanisme

Adjudiquen la rehabilitació de les cases del castell d’Amposta

AMPOSTA
GIRONA

Finalitzen les obres de l’enllumenat d’accés als jardins de les Pedreres

GIRONA
GIRONA

Tallen el pas per sota del viaducte al carrer Pedret per un despreniment

GIRONA
Societat

Mor Tuni Jordana, activista cultural i fundadora de la Gralla de Granollers

solidaritat

Pineda de Mar, Calella i Salou acullen 25 infants ucraïnesos durant tres setmanes

PINEDA DE MAR
patrimoni

El jaciment ibèric de Puig Castellar, declarat Bé Cultural d’Interès Nacional

Santa Coloma de Gramenet