Societat

Economia

Barcelona flexibilitzarà la implantació de cuines industrials als polígons

La comissió de govern de Barcelona ha aprovat inicialment aquest divendres una modificació del pla especial d’usos d’activitats vinculades al repartiment a domicili, aprovat el gener de l’any passat, que se circumscriu únicament als polígons industrials excepte el 22@. Els canvis flexibilitzen la implantació de cuines industrials i agències de paqueteria i logística als polígons. La proposta elimina l’obligació de deixar una distància mínima en sòl industrial entre aquestes activitats, fet que dificultava molt l’obertura de nous establiments, i introdueix la prohibició d’implantar-los davant de teixit residencial.

També s’introdueixen ajustos pel que fa a l’espai reservat per a l’activitat complementària de repartiment a domicili. Amb el redactat vigent fins ara, pel que fa a les agències de paqueteria, si la superfície de l’establiment és de més de 400 m², l’espai d’espera i estada per als repartidors ha de ser de 10 m² per cada 100 m² de superfície construïda. Amb el nou redactat, les agències de paqueteria més grans de 400 m² hauran de reservar un espai mínim de 20 m² d’espai per al repartiment.

El pla va ordenar l’obertura i la integració urbana d’aquesta nova tipologia d’usos i activitats econòmiques lligades al repartiment, que va tenir un moment àlgid durant la pandèmia, per tal de protegir els barris i els teixits urbans dels impactes negatius a què van associades, com ara fums, olors i soroll produïts per l’elaboració intensiva de menjar en grans quantitats, tràfic i acumulació de vehicles i repartidors en un mateix tram de carrer.

La normativa vigent fins ara prohibeix l’obertura de supermercats fantasma –magatzems amb repartiment a domicili– a tota la ciutat, i només admet les cuines industrials i/o agrupades a l’àmbit industrial de la Zona Franca sempre i quan hi hagi un màxim d’un establiment en un radi de 400 metres.

Tanmateix, després d’un any d’aplicació del pla i d’haver-ne analitzat els efectes, el govern municipal hi vol introduir ajustos puntuals perquè els requisits d’implantació no siguin tan restrictius.

El pla vigent prohibia que els magatzems d’aliments poguessin incloure l’activitat de repartiment a domicili, de manera que els dark stores o supermercats fantasma quedaven prohibits a tota la ciutat. Amb l’actualització de la normativa, els magatzems amb repartiment a domicili continuen sense admetre’s als teixits residencials però sí que es poden implantar a les zones industrials

Un cop aprovat inicialment, l’actualització del pla entra en un període d’exposició pública d’un mes. Després s’analitzaran les eventuals al·legacions i el document continuarà la tramitació perquè s’aprovi definitivament en el marc del plenari del consell municipal.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

La Setmana Cultural de la UPC ofereix quaranta activitats

TERRASSA

Instal·len 52 caixes niu per potenciar la reintroducció del xoriguer petit

MOLLET DE PERALADA
administracions

Noves protestes de la Policia Local de Mataró al ple

mataró

Adjudiquen les obres de reparació de la sèquia Monar

GIRONA
societat

Sanció de 900.000 euros a Renfe per l’avaria de Gavà de fa un any que Adif va atribuir a un llamp

barcelona

Fan una estada al Trueta per identificar necessitats clíniques

girona
Infraestructures i serveis

Les obres d’adaptació a l’intercanviador de Verdaguer començaran a la tardor

Barcelona

El paper dels mercats per anar cap a un sistema alimentari sostenible

GIRONA
Medi ambient

Fomenta el reciclatge de l’oli domèstic amb una campanya als centres cívics

Lleida