Societat

moda

Escorpion inaugura una 080 que dona la mà a la tecnologia

Aquest vespre la plataforma que promociona la moda catalana farà un homenatge a la Sita Murt, firma centenària

La col·lecció Re-connection d’Escorpion, firmada per la dissenyadora Jessica Raya, que després de molts anys ha pres el relleu de Carles Gràcia com a directora creativa de la firma, ha inaugurat la desfilada de la 33 edició de la 080, la plataforma per donar a conèixer al món la moda catalana. Raya ha proposat colors molt càlids i vestits molt ajustats i llargs, unes peces que, segons la firma, és “on es barreja la moda amb la tecnologia”. “Des dels jacquards fins als estampats tot està alineat amb la temàtica digital”, han dit.

La nova edició de la 080 ha obert aquest migdia quan ha fet la inauguració oficial el president de la Generalitat, Pere Aragonès, i fins divendres dia 12 desfilaran en un dels pavellons del Recinte Modernista de Sant Pau, 24 dissenyadors i dissenyadores i marques, entre els quals, demà al vespre, el dissenyador català més universal: Custo Dalmau.

Una de les novetats d’enguany és un espai obert a tot el públic en general (per cert, poc indicat) que està situat al Pavelló de la Puríssima del recinte de Sant Pau. La iniciativa es diu 080 Aesthetics i és un espai on descansar, prendre alguna cosa i, sobretot, poder admirar l’art digital de diversos artistes que hi exposen, triats perquè en algun moment de la seva vida professional han treballat pel sector de la moda.

Aquesta tarda també desfilen Simorra, Hoss Intropia, Lola Casademunt by Maite i, finalment, la firma Sita Murt, que celebrarà el seu centenari (abans de Sita Murt la firma es deia Esteve Aguilera i va ser fundada el 1924 a Igualada).

La plataforma 080 l’impulsa el Departament d’Empresa i Treball a través del Consorci de Comerç, Artesania i Moda (CCAM).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

PATRIMONI

Quart disposa de la rectoria de Sta. Margarida fins a l'any 2047

QUART

Fomentar el benestar emocional a través de l’escriptura

olot
Meteorologia

El pla Inuncat es manté en prealerta

Barcelona

Es vol fomentar l’ús del català en el sector de la bicicleta

girona
societat

Nova protesta dels funcionaris de presons a Brians

Sant Esteve Sesrovires

Mifas ajuda els afectats per un accident de trànsit a ser autònoms

GIRONA

Vint anys al servei de les famílies més vulnerables

Badalona
societat

Dignitat a les Vies presenta les seves queixes a Renfe

barcelona
Societat

Només troben llar per a un dels 45 usuaris de l’alberg que han tancat a Badalona

Badalona