Societat

turisme

Més del 40% dels enoturistes són estrangers, els qui més visiten els cellers els dies de cada dia

Gairebé la meitat dels visitants d’enoturisme a Catalunya són catalans (46%), de la resta de l’Estat són l’11%, mentre que un 43% són internacionals, sobretot europeus (37%), segons l’Agència Catalana de Turisme del Departament d’Empresa i Treball, que ha actualitzat l’estudi elaborat el 2018 El perfil dels visitants als cellers de Catalunya. Hi ha una important diferenciació del públic segons si visita els cellers entre setmana o el cap de setmana, diu l’estudi, que confirma que entre setmana “gairebé sempre el públic és internacional”, mentre que durant el cap de setmana el públic majoritari és català. D’altra banda, hi ha una clara relació entre la distància al celler des del lloc d’origen i el nivell d’expertesa i relació amb el món del vi. En aquest sentit, com de més lluny vingui el turista, més expert se’l considera, mentre que com de més a prop és, és menys expert però més curiós.

Segons aquest estudi, el visitant enoturista de Catalunya té més de 40 anys (80%), amb una mitjana d’edat de 50 anys. Els visitants catalans són més joves que la resta, amb un gran percentatge d’entre 31 a 50 anys. L’enoturista viatja principalment amb amics (36%), tot i que també destaquen els viatges en parella (31%), i un 65% ho fa en grups organitzats.

“Hem donat el tret de sortida a les adhesions a la Regió Mundial de la Gastronomia, un gran aparador que ens permetrà tenir més visibilitat perquè arreu del món ens coneguin com a destinació enogastronòmica, hem impulsat l’Estratègia de turisme enogastronòmic 2022-2027, hem creat els premis Bite i Mos, i hem promogut 58 festivals culturals que fomenten el producte agroalimentari local i el turisme de proximitat. Totes, iniciatives que ens han de situar com a destinació enogastronòmica de referència a escala mundial”, ha explicat la directora general de Turisme, Marta Domènech.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Gastronomia catalana, la que ho aprofita tot

Barcelona
Joan (Nani) Mora
Cap de l’oposició d’ERC a Sant Andreu de Llavaneres

“Veiem com tot el que tenia la marca d’ERC s’està aturant”

Sant Andreu de Llavaneres
ADMINISTRACIONS

El Maresme se sent exclòs del pla de barris

MATARÓ
ciència

Asfalt autoregeneratiu i altres avenços tecnològics per a més seguretat a les vies

Tarragona
gastronomia

Cinc restaurants, un menjador escolar i dues escoles de cuina, a l’Slow Food

sant sadurní d’anoia

Un pèsol per col·locar

sant andreu de llavaneres
Societat

Es presentarà una moció al ple per parlar de l’alberg de Badalona

Badalona
ADMINISTRACIONS

L’Ajuntament de Lleida serà part en la causa dels robatoris a l’Horta

LLEIDA
societat

Els càmpings de la Costa Brava, principal allotjament turístic català

roses