Societat

Les tres urgències que definiran la lluita del moviment veïnal: l’amiant, el padró i la sanitat

Són les prioritats que ha definit la Confederació d’Associacions Veïnals de Catalunya en el pla de treball del pròxim any

No són problemes emergents, sinó més aviat cronificats, però la Confederació d’Associacions Veïnals de Catalunya (CONFAVC) els té ben presents i els ha definit com a objectiu clar per dirigir-hi campanyes arreu de Catalunya en els pròxims mesos. Es tracta de l’obligació legal (molt desatesa) de treure l’amiant dels barris, de fer efectiu el dret a l’empadronament (un altra necessitat regulada però vulnerada) i la urgència d’aturar el desmantellament de la sanitat pública, els tres punts més prioritaris definits en el Pla de Treball per al 2024.

Les més de 400 associacions veïnals i federacions adherides a la CONFAVC han fet avui la 39a Assemblea General de les Associacions Veïnals i han fixat aquest full de ruta, que també inclou l’extensió de l’agenda feminista i la lluita contra les violències masclistes des de la proximitat.

El Pla de Treball també dóna continuïtat en l’extensió de projectes de la Confederació que enforteixen la intervenció comunitària del moviment veïnal, com Aula Actual, el projecte que treballa per l’accés de l’educació universitària d’alumnat vulnerable.

En la trobada d’avui s’ha oficialitzat l’ingrés a la CONFAVC de la FAV de Vilanova i la Geltrú (i les seves 19 entitats veïnals) així com les associacions veïnals de Can Bergay (de Cabrils); l’AV de Can Calders (de Sant Feliu de Llobregat) i l’AV de Sales i Grup Sant Jordi (de Viladecans).

El president de la CONFAVC, Jordi Giró, ha destacat que davant d’un moment gris “per les guerres i el genocidi de Gaza, la pitjor notícia és que el risc de pobresa severa i també en menors de 16 anys ha crescut en el darrer any, segons les estadístiques”. “Aquesta xifra, que té rostres de veïns i veïnes rostres, està enquistada de fa anys ens està indicant que estem deixant d’atacar factors com el sistema distributiu de la riquesa que queden pendents”, hi ha afegit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

educació

El govern ratifica l’acord per revertir les retallades del personal docent

barcelona
Societat

Mor Yumi Katsura, dissenyadora de moda que va popularitzar els vestits nupcials al Japó

societat

Denuncien que la vulnerabilitat es cronifica a Catalunya

barcelona
societat

Reclamen millores a un punt negre de la C-451 al Solsonès

LLobera

El temporal causa un nou vessament d’aigües fecals a la riera de Canyars

Gavà
Medi ambient

Arxivats els expedients d’autorització de dos parcs solars

El Perelló
PATRIMONI

Quart disposa de la rectoria de Sta. Margarida fins a l'any 2047

QUART

Fomentar el benestar emocional a través de l’escriptura

olot
Meteorologia

El pla Inuncat es manté en prealerta

Barcelona