Societat

Neu per sobre dels 300 metres i ratxes de vent superiors als 126 km/h

Meteorologia

Nevades intenses, ratxes de vent superiors als 126 km/h i onades de més de 2,5 metres és la previsió meteorològica per a aquest dimecres i dijous, segons el Servei Català de Meteorologia.
El fort vent que afecta Catalunya, especialment a Girona, ha obligat els Bombers a efectuar des de dimarts a la nit un total de 236 sortides per la caiguda d'arbres, elements estructurals de façanes o marquesines, sense que s'hagin registrat ferits.

Previsió de neu
Pel que fa a la neu, es preveuen gruixos de neu superiors als dos centímetres a partir dels 300 metres que arribarien als 20 centímetres per sobre dels 1.000 metres. La combinació de les nevades amb el fort vent que bufa podria causar el fenomen del torb al Pirineu.

La davallada de la temperatura serà acusada arreu, però especialment al Pirineu i al Prepirineu, on en algunes zones ha baixat més de 10 graus. Ara mateix cauen precipitacions al Pallars Sobirà, el Pallars Jussà, l'Alt Urgell, el Bages, el Berguedà i la Noguera. A Viella s'ha arribat aquest dimecres a 3,5 graus sota zero, a la Seu d'Urgell als 2,9 negatius, a Das a 4,2 graus sota zero i a Gisclareny, al Berguedà, a 5,9 graus negatius. Per sobre dels 2.000 metres s'ha arribat als 15 graus sota zero.

Ports tancats a les Illes Balears
El port de Palma està tancat en aquests moments com a conseqüència del fort vent que afecta les Illes i que ha obligat a tancar també els ports de Maó i Ciutadella, a Menorca, segons han informat fonts de l'Autoritat Portuària.

Problemes a Lleida
La neu caiguda durant la nit a Catalunya ha obligat a tallar un tram de carretera, a l'ús de cadenes i a restringir el pas de vehicles de tercera categoria (camions i autocars) en 11 carreteres de la província de Lleida, segons han informat avui fonts del Servei Català del Trànsit (SCT).

L'ús de cadenes era obligatori a la carretera C-142b, a l'altura de Baqueira-Beret, entre els quilòmetres 0 i 9, per on no han pogut circular vehicles de tercera categoria. També era obligatori circular amb cadenes a la C-147 i C-28 a Alt Àneu, i en aquesta mateixa via a l'altura de Naut Aran.

De la mateixa manera, estaven afectades la carretera L-500 entre el Pont de Suert i la Vall de Boí, entre els quilòmetres 0 i 19,59; la L-501 a la Vall de Boí; la L-510, a Alins; la N-141, a Cervera; la N-230 a Viella, i la N-260 a Montferrer i Castellbò, on a més estava restringit el pas de camions i autocars.

La presència de plaques de neu i gel a la calçada ha obligat a restringir el pas de vehicles de tercera categoria a la carretera C-1412 a Ponts, entre el quilòmetre 1 i 21, i a la L-512 a Artesa de Segre, al llarg de 25 quilòmetres. La C-28 a Naut Aran estava tallada per la neu entre els quilòmetres 37,12 i 49,45.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
tradicions

Les titelles prenen Lleida tot el cap de setmana

LLEIDA
trànsit

Una dona mor en un xoc frontal a l’N-II a Lleida

LLEIDA

La Champions ja és aquí!

Girona

Les quatre finques on hi ha la llavor de l’agricultura del futur

Pacs del Penedès
SOCIETAT

Amplien a tot Catalunya el voluntariat de suport a la reinserció d’agressors sexuals

BARCELONA
Equipaments

Badalona inverteix 245.000 euros per millorar l’històric edifici del conservatori

Badalona
Sant Jaume de Llierca

Memòria del maqui Joan Platé Vergés

Sant Jaume de Llierca
SERVEIS

Malgrat de Mar s’estrena en la zona verda amb una prova pilot

MALGRAT DE MAR
SERVEIS

Calella pagarà la neteja de grafits en parets i façanes de particulars

CALELLA