Societat

Temporada de bolets de primavera fluixa al Pirineu per les baixes temperatures

L’Institut d’Estudis Ilerdencs acull una mostra amb una setantena de varietats que es poden trobar a la demarcació de Lleida

La temporada de bolets de primavera és molt fluixa a causa de les baixes temperatures que es registren al Pirineu, segons han pogut constatar els membres de la societat micològica de l’Institut d’Estudis Ilerdencs (IEI) que un any més han organitzat la mostra de bolets de primavera al pati de la seu de l’institut. “La temperatura fa que els bolets no fructifiquin”, ha lamentat Casimiro Duaigües, membre de la secció, abans d0afegir que els que més predominen dels comestibles son el moixernó i el bolet de neu. Els altres “no han acabat de fructificar”, ha explicat a l’ACN, sobretot les carreretes que són dels més característics d’aquests mesos. La 26a mostra compta amb una setantena de varietats de bolets, la majoria no comestibles. Segons els experts, tot i les pluges que han estat beneficioses, el fet que els termòmetres hagin caigut en picat durant les nits ha evitat que els bolets que haurien de sortir acabin fent-se grossos. La mostra de bolets de primavera que hi ha al pati de l’IE s’ha pogut veure durant tot el dilluns i aquest dimarts. No s’allarga més dies perquè els bolets no aguanten tantes hores exposats sense conservació. Duaigües alerta que cal anar amb precaució a l’hora de collir-los i sobretot consumir-los hi ha que molta gent es pensa que són “immunes i després passa el que passa”. De les 70 espècies que hi ha exposades, només unes 10 són comestibles. Com és tradició, de cara a la tardor es farà una altra mostra però amb els bolets d’aquesta estació de l’any.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia