Societat

gastronomia

El fundador del Grup Sagardi i el xef del desè millor restaurant del món, ambaixadors de l’ONU

Iñaki Lopez de Viñaspre i Pablo Rivero són nomenats Ambaixadors Especials per al Turisme Gastronòmic de les Nacions Unides

El cuiner basc Iñaki Lopez de Viñaspre, fundador i ànima del Grup Sagardi, que té diversos restaurants a Barcelona, i Pablo Rivero, el cuiner argentí del restaurant Don Julio de Buenos Aires, reconegut com el desè del món en els The World’s 50 Best Restaurants i número 1 com a sommelier, han estat escollits avui Ambaixadors Especials per al Turisme Gastronòmic de les Nacions Unides.

La distinció i un guardó –que els reconeix el seu compromís amb la sostenibilitat i l’excel·lència gastronòmica– els hi ha donat Zurab Pololikashvili, secretari general de Turisme de l’ONU el marc de la festa Meat&Fire que s’ha fet aquest cap de setmana al Moll de la Fusta, al Port de Barcelona. Cal recordar que també tenen aquest reconeixement d’Ambaixadors de l’ONU personatges com Leo Messi o Andrés Iniesta.

Pablo Rivero, xef del desè millor restaurant del món, el Don Julio, de Buenos Aires, reconegut aquesta mateixa setmana en la que el Disfrutar s’ha convertit en el millor del món, promou la ramaderia regenerativa que minimitza l’impacte ecològic. Iñaki López de Viñaspre, de la seva banda, és el director del fetstival Meat&Fire i fundador del Grup Sagardi, que promou el respecte per la cuina pròpia i sostenible.

El festival de la carn i les graelles Meat&Fire, que ha tancat portes aquest migdia amb un gran èxit, ha concentrat en dos dies els millors xefs que cuinen amb brasa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia