Societat

societat

La Copa Amèrica ja té el seu propi Pla de Mobilitat

El Pla creat per L’Ajuntament i el Port de Barcelona i la Copa Amèrica, preveu reforços en el transport públic, restriccions als vehicles privats i acreditacions per als veïns de la Barceloneta

El Pla de Mobilitat de la Copa Amèrica garantirà l’accés a la zona on es desenvoluparan els actes a tothom que es desplaci a peu, en transport públic o en bicicleta. També tindran l’accés assegurat els veïns i les veïnes i els serveis en tot moment.

L’accés amb vehicle privat podrà quedar restringit, en determinades hores i espais, en funció de l’afluència de públic, excepte les motocicletes. Els veïns i veïnes de la Barceloneta disposaran d’una acreditació específica per circular amb vehicle privat pel barri sense restriccions.

Els serveis, entre els quals s’inclouen els vehicles d’emergència, el transport públic, els taxis i VTC’s, a més dels vehicles de distribució urbana de mercaderies, també podran desplaçar-se per la zona sense necessitat d’acreditació.

L’Ajuntament de Barcelona aconsella a les persones que vinguin de fora del barri planificar amb temps els desplaçaments i cercar la millor alternativa. Els principals modes de transport per accedir a les diferents zones de la competició seran els següents:

Desplaçaments a peu

L’Ajuntament de Barcelona recomana desplaçar-se a peu de manera prioritària perquè serà la millor manera per arribar i moure’s pels diferents espais de la competició. Al llarg de l’esdeveniment no hi haurà cap restricció a la mobilitat a peu i en tot moment es facilitarà la màxima informació sobre els millors itineraris i espais per a desplaçar-se. En aquest sentit, el Govern municipal està treballant en diverses mesures per fer més fàcil aquest tipus de recorreguts. Així, s’instal·larà una senyalització específica d’orientació per a vianants. Es col·locaran 25 torretes informatives i 5 mapes d’ubicació. També es faran obres d’adequació de recorreguts de vianants. Els treballs, que ja s’han iniciat, consisteixen en actuacions d’arranjament de passos de vianants (ampliacions, millores) i semaforització, en zones d’elevada afluència.

Transport públic

El transport públic arribarà a tots els punts de l’esdeveniment sense limitacions i es reforçarà els dies de competició on es prevegi una major afluència d’espectadors. Les parades de metro més properes per accedir a la zona seran les de la Barceloneta, Ciutadella-Vila Olímpica, Bogatell i Llacuna de l’L4; Drassanes de l’L3; i Marina de l’L1. Pel que fa a l’autobús, les principals línies per arribar a l’àmbit de la celebració seran la D20, V15, V19, V23, V25, V27, H16 i la 47. Una altra opció serà l’ús del tramvia, amb el qual es podrà arribar a la parada de Ciutadella / Vila Olímpica. Pel que fa a l’accés amb taxi i els VTC (amb reserva o passatge), el seu pas estarà garantit mentre duri l’esdeveniment. Els autocars discrecionals també podran desplaçar-se per la zona per encotxar i desencotxar passatge, sense estacionar.

El Pla de Mobilitat contempla un seguit d’actuacions per millorar i fer més fàcils els desplaçaments en transport públic. Es preveu el reforç de l’L4 de metro en els dies de màxima afluència. Els serveis es definiran per TMB amb una setmana d’antelació i un cop s’avaluï l’impacte de la demanda en els dies previs. També es reforçaran les línies de bus D20, V15, V19, V21, V23, V25, V27, H16 i 47 durant les hores punta de l’esdeveniment els dies de màxima afluència. Els serveis es monitoritzaran des del Centre de Control de Bus i s’adaptaran a les necessitats de la demanda.

D’altra banda, es reservarà espai a l’entorn de Pla de Palau per situar els terminals de les línies i/o llançadores que vinguin dels aparcaments dissuasius que s’habilitaran a la zona del Fòrum i a la zona de Fira de Barcelona de l’Hospitalet. S’implantarà un nou carril bus a Rambla Prim, entre la plaça Llevant i el carrer Santander. La intervenció es farà després de l’estiu. També es farà un nou carril bus doble al carrer de Trelawny, entre el passeig Marítim i el carrer del Doctor Aiguader. Els treballs s’executaran a principis de juliol.

Finalment, cal destacar que a principis de juliol el Port de Barcelona posarà en funcionament un nou servei de Bus Nàutic que estarà a disposició de la ciutadania. Es tracta d’una nova connexió marítima entre el moll de Drassanes i el moll de Llevant per millorar la mobilitat entre el port i la ciutat. El servei comptarà amb dues embarcacions amb capacitat per a més de 70 passatgers i una freqüència de servei d’entre 25 i 35 minuts.

En bicicleta o VMP

Les bicicletes i els vehicles de mobilitat personal tindran l’accés garantit a la zona. Podran desplaçar-se pel nou carril bici que s’està finalitzant al passeig Joan de Borbó o bé utilitzar els altres itineraris ciclistes que connecten amb l’àmbit de celebració: el carril bici del carrer Marina, el carril bici de l’avinguda del Paral·lel, el carril bici del passeig de Colom i el carril bici del Doctor Aiguader. Entre les mesures previstes hi haurà:

En vehicle privat

L’ús del vehicle privat podrà estar restringit en funció de les dates, les hores i l’afluència de visitants. En el cas que sigui necessari, la Guàrdia Urbana durà a terme els talls de trànsit corresponents en funció dels requeriments que es produeixin a cada moment. En aquests casos s’habilitaran punts de control pels quals només podran accedir vehicles autoritzats o de serveis.

Aquelles persones que visquin o treballin a la Barceloneta o que disposin d’una plaça d’aparcament on deixar el seu vehicle dins del barri (àrea verda o aparcament públic o privat) disposaran d’una acreditació específica que els permetrà moure’s per l’àmbit de celebració sense cap classe de limitació.

Pels visitants que vinguin de fora del barri o de la ciutat, l’Ajuntament de Barcelona habilitarà aparcaments dissuasius i autobusos llançadora per facilitar que puguin deixar el cotxe i arribar fins al lloc de l’esdeveniment.

Les motos i els ciclomotors podran arribar fins a la zona de competició sense restriccions, ni necessitat d’acreditació i disposaran d’espais d’aparcament habilitats a l’entorn però amb limitacions segons la demanda i la capacitat dels pàrquings.

Acreditacions pels veïns

El procés per acreditar als veïns de la Barceloneta s’iniciarà el proper mes de juliol. Hi haurà dues tipologies d’acreditacions.

Acreditacions per a persones que tinguin un vehicle amb plaça d’aparcament garantida a la zona.

Els vehicles amb plaça de resident a la zona residents de la Barceloneta (ÀREA) o amb plaça de pàrquing als aparcaments de BSM o en aparcaments de la zona del Port de Barcelona. Aquestes persones rebran una acreditació al seu domicili que hauran de portar visible al seu vehicle durant el període que duri la competició.

Persones que disposin de plaça d’aparcament de lloguer o compra que no sigui municipal ni del Port de Barcelona. Aquestes persones hauran de sol·licitar la seva acreditació de manera presencial al Centre Cívic de la Barceloneta.

Acreditacions per a persones que visquin o treballin a la Barceloneta però no disposin de plaça d’aparcament de resident o en un aparcament subterrani.

Aquestes persones tindran una autorització que els permetrà accedir a la zona en cas que es restringeixi la mobilitat a certs carrers, però hi hauran de deixar el passatge i tornar a sortir, ja que no hi podran estacionar. L’acreditació s’haurà de demanar presencialment al Centre Cívic de la Barceloneta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia