Societat

En marxa el projecte del nou Carnet Jove de Figueres

L’Agència Catalana de la Joventut i l’Ajuntament de Figueres han posat en marxa aquesta setmana el projecte del nou Carnet Jove de Figueres. L’objectiu és que el nou carnet reforci el vincle del Carnet Jove d’àmbit nacional —que ja és molt popular entre la joventut catalana— amb el món local i, especialment, amb el comerç i serveis de proximitat.

Amb aquesta iniciativa, que es presentarà a l’octubre, s’incrementaran els avantatges actuals de proximitat per al jovent de Figueres. Així, es pretén que els i les joves puguin fer servir més el carnet en comerços i establiments del municipi i, d’aquesta manera, estrènyer el seu arrelament i identitat amb Figueres.

El Carnet Jove ofereix a tot Catalunya més de 8.000 avantatges en formació, cultura, salut o mobilitat internacional dels quals se’n poden beneficiar gairebé 520.000 nois i noies d’entre 12 i 30 anys que tenen el carnet arreu del país. A nivell local hi ha 3.588 joves que són titulars del Carnet Jove a Figueres, on ara hi ha 83 avantatges.

La posada en marxa del nou Carnet Jove de Figueres marcarà el punt de partida d’expedició dels nous carnets, que inclouen l’escut de l’Ajuntament de Figueres.

D’aquesta manera, els joves que són titulars del Carnet Jove veuran com automàticament el carnet també se’ls converteix en el del seu municipi.

La posada en marxa del carnet, que es presentar també serveix per a intensificar la campanya per a captar més comerços, entitats i institucions que ofereixin més i millors descomptes i avantatges al municipi. Aquests nous avantatges s’afegiran a l’oferta actual del CJ al municipi, repartida actualment entre els àmbits de salut (16,9%), formació (15,7%), esports (9,6%), turisme i mobilitat (8,4%), tecnologia (8,4%), cultura (6%), lleure (3,6%) i altres (31,3%).

Entre aquests avantatges s’hi compten serveis com ara el Teatre Museu Dalí, el Museu del Joguet, l’Aula Teatre, el club esportiu d’immersió Minisub o la proposta Patronatge i Confecció Figueres.

Beneficiaris

D’aquesta oferta se’n poden beneficiar els 3.588 titulars (48% noies i 52% nois) que el Carnet Jove té avui a Figueres repartits entre les següents franges d’edat: 12-13 anys (1%), 14-17 anys (13%), 18-21 (25%), 22-25 (27,8%), 26-30 (28,8%) i 31 anys (4,4%). Es tracta d’unes xifres que signifiquen una penetració mitjana del 32% del Carnet Jove entre el total de joves residents a Figueres.

A més del jovent figuerenc, dels descomptes al comerç iserveis del CJ a la capital de l’Alt Empordà també se’n poden beneficiar el conjunt dels titulars del carnet a la demarcació de Girona (54.925 joves), al conjunt de Catalunya (gairebé 520.000 joves) i arreu d’Europa (més de 7,5 milions).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Es limita l’ús de petards per garantir una revetlla segura i inclusiva

girona
economia

Els conductors de bus de Moventis s’uneixen per reclamar més personal

lloret de mar
Serveis

Estiu d’obres i amb talls parcials a les línies L5, L2, L4 i L10 nord de metro a Barcelona

Barcelona

Les colònies i casals Pere Tarrés atendran 35.000 infants i joves, 6.500 d’ells becats

Barcelona
GIRONA

Projecten un camp solar al recinte de la depuradora de Campdorà

GIRONA

Denuncien pressions de l’Ajuntament per fer un desnonament

SALT
medi ambient

El Life MigratoEbre acaba amb la rampa de peixos de Xerta a punt

Tortosa
societat

La Diputació avança 1,9 milions per trobar fuites d’aigua en 120 municipis

Tarragona
salut

Crida a la ciutadania per “salvar” el servei de pediatria de l’Hospital de Mataró

Mataró