Societat

El Papa, "avergonyit" pels casos de pederàstia als EUA

Religió

En la seva primera visita als Estats Units, el papa Benet XVI no ha ignorat els casos d'abusos sexuals que han sacsejat l'Església catòlica nord-americana. Ahir el Papa va assegurar que se sent "profundament avergonyit" per aquests fets. "És difícil entendre com uns sacerdots van poder trair així la seva missió de donar alè i l'amor de Déu a aquests nens", va dir Benet XVI, que va afegir que aquests casos li van suposar "un gran patiment", com també ho van ser per als EUA i per a l'Església.

De camí a Washington, on inicia una visita de sis dies que el portarà també a Nova York, el Papa va dir que està determinat a "excloure" els pederastes del sacerdoci i que farà tot el possible per prevenir que pugui haver-hi més escàndols. També va recordar que ara l'Església compta amb una normativa per garantir que cap pedòfil pugui ser sacerdot. "És més important tenir bons capellans que molts capellans", va afirmar Ratzinger a bord de l'avió papal.

La primera visita de Benet XVI als Estats Units ha aixecat gran expectació, tant entre la comunitat de 70 milions de catòlics que hi ha al país com entre els activistes i les víctimes d'abusos sexuals comesos per sacerdots catòlics. Aquest és un tema espinós que està molt present entre la comunitat catòlica dels EUA d'ençà que el 2002 va començar l'onada de denúncies contra més de 4.000 sacerdots, que ha obligat algunes diòcesis a pagar més de 2.000 milions de dòlars en concepte de danys i compensacions. Les víctimes demanen que es castigui també les autoritats eclesiàstiques que van encobrir els sacerdots pederastes i que s'identifiqui aquests sacerdots públicament.

Tres quartes parts dels catòlics nord-americans tenen un impressió favorable de Benet XVI, però la major part també desaproven la forma com l'Església va respondre a l'onada de casos de pederàstia. Les víctimes volen més que paraules i reclamen a Benet XVI que es reuneixi amb ells, però de moment no hi cap trobada programada.

El vuitè viatge de Benet
Aquest és el vuitè viatge internacional de Benet XVI en els seus tres anys de pontificat. Als EUA, el país més visitat pels pontífexs juntament amb Polònia, Benet XVI visitarà la Casa Blanca, on serà rebut pel president Bush, amb qui parlarà sobre immigració. Ja a Nova York, el Papa, que celebrarà el seu 81è aniversari en aquest viatge, també pronunciarà un discurs a l'ONU, visitarà la Zona Zero i celebrarà una missa multitudinària a l'estadi dels Yankees.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.