Societat

Els Mossos inicien una campanya d'inspecció del transport escolar

Seguretat

Els Mossos d'Esquadra comencen aquesta setmana una campanya d'inspecció dels vehicles que fan transport escolar i de menors. La iniciativa s'emmarca en el Pla d'Inspecció de Transports elaborat per la direcció general del Transport Terrestre, dependent del departament de Política Territorial i Obres Públiques (PTOP). Gairebé tots els autocars que fan aquesta activitat a Catalunya seran controlats en tres ocasions durant el curs escolar. El curs passat van ser denunciats el 16,2% dels vehicles controlats, la gran majoria per infraccions administratives, respecte al 44,2% del curs 2002-2003.

En les inspeccions, els agents controlen que l'autocar compleixi les condicions que la normativa estableix (en aspectes com cinturons, extintors, etc.), que el conductor compleixi els requisits exigits per a aquesta feina o que el nombre de viatgers no excedeixi la capacitat del vehicle, entre d'altres aspectes.

Les inspeccions aniran a càrrec dels agents de les diferents Àrees Regionals de Trànsit, amb la coordinació de l'Àrea Central de Circulació i Transports de la Divisió de Trànsit dels Mossos. L'objectiu és controlar pràcticament tots els autocars que es dediquen a aquesta activitat per garantir el compliment de la normativa en aquesta matèria.

Cal destacar que els autocars matriculats a partir del dia 20 d'octubre de 2007 estan obligats a portar instal·lats els cinturons de seguretat. Aquesta obligació no afecta als matriculats amb anterioritat, però es pot afirmar pels controls de transport escolar i menors realitzats que moltes empreses dedicades a aquesta activitat els estan instal·lant a les seves flotes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
EDUCACIÓ

Conflicte entre docents i direcció a l’institut El Til·ler de les Franqueses

Les Franqueses del Vallès
Urbanisme

Tall de carrils a la ronda de Dalt per la cobertura d’un nou tram

Barcelona

Prop de 200 nens i nenes participen en les activitats de CaixaProinfància

GIRONA
MEDI AMBIENT

L’Energètica farà la primera compra de projectes renovables

Barcelona
INFRAESTRUCTURES

El Govern autoritza ampliar a 50 anys la delegació de la gestió del Port Olímpic a l’Ajuntament

Barcelona
INFRAESTRUCTURES

L’electrificació de la terminal de creuers MSC de Barcelona costarà 14,5 milions

Barcelona

Adjudiquen per subhasta 4.518 tones de fusta dels boscos del Ripollès

RIPOLL
Urbanisme

Protesta veïnal a la Teixonera per la pèrdua d’una plaça llargament reivindicada

Barcelona

Jaume Prat Ortells tanca el cicle Síntesis Arquitectòniques 2024

OLOT