Societat

Sebastián anuncia una sanció "contundent" i que expedientarà Endesa al setembre

Energia

El ministre d'Indústria, Turisme i Comerç, Miguel Sebastián, ha dit avui que el seu departament aplicarà una sanció "contundent" a Endesa, empresa propietària de la central nuclear d'Ascó I, a Ribera d'Ebre, a la qual se li obrirà un expedient el setembre que ve.

Sebastián no ha especificat quant sumaria aquesta sanció, que oscil·larà entre els 9 i els 22,5 milions tal i com va proposar ahir el Consell de Seguretat Nuclear (CSN), pels incidents registrats al novembre, entre ells la detecció de partícules radioactives a l'exterior de l'edifici.

Segons Sebastián, el ministeri, que no ha rebut encara l'informe del CSN, té un termini legal de tres anys des que es van produir l'incident per obrir l'expedient sancionador, però es farà el mes que ve, "abans que hagi passat un any".

"Estiguem a favor o en contra de l'energia nuclear, tots estem d'acord en què ha de ser segura, i ser segura és que no pugui haver-hi ni manipulacions ni ocultacions, pel que serem contundents en la sanció a l'empresa si considerem, com ha fet el CSN, que hi ha hagut una falta greu, de grau màxim, en el desenvolupament de la seva activitat", ha assegurat el ministre.

Respecte a les crítiques d'organitzacions ecologistes, que titllen de ridícula la multa proposada, ja que equival al benefici que Endesa pot obtenir en pocs dies de l'energia produïda per la central nuclear, Sebastián ha dit que el govern espanyol ha de cenyir-se a la llei, que estipula que ha d'aplicar una sanció sobre la base de la recomanació del CSN.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.